Megastjerne måske forgiftet af kemikalier på filmset

lørdag d. 24. december 2016 kl: 10. 09 Af: Louise Bennetzen
Actor Damon poses at the 30th annual American Cinematheque Award ceremony in Beverly Hills, Matt Damon
På settet af Matt Damons nye film bruges kemikalier, der er ulovlige i USA. Foto: Mario Anzuoni / SCANPIX

Producer: Hvordan kan jeg kigge Matt Damon i øjnene, når han er den eneste, der ikke bruger en maske?

Matt Damons nye film The Great Wall er måske ikke helt så sikker, som man skulle tro. I følge flere kilder bruges der nemlig giftige kemikalier på settet, mens filmen bliver optaget i Kina. Det skriver det anerkendte medie Daily Mail.

Det betyder, at stjernen i filmen Matt Damon, måske er blevet udsat for de farlige stoffer. Det er nemlig blevet afsløret, at en producer bag filmen er bekymret for, at Matt ikke bærer maske under optagelserne.

Stjerne er den eneste uden maske

Et medlem på filmholdet har fortalt Wall Street Journal, at de blev udsat for giftige stoffer, der er forbudt i USA, mens filmen optages i Kina.

Dansk filmhit bliver til musical: Satser på international succes

– Jeg besvimede næsten af dampene der kom ud fra en spraydåse, sider insideren.

En co-producer er ligeledes bekymret for sikkerheden på settet. Noget han udtrykte til et møde på settet.

– Hvordan kan jeg kigge Matt Damon i øjnene, når han er den eneste, der ikke bruger en maske?, spurgte produceren.

Film kritiseret for racisme

Det lader også til, at der var problemer med at overholde sikkerhedsreglerne, mens settet til filmen, med et budget på en milliard kroner, blev bygget. Guy Michelett der stod for lys og set påstod, at seletøjet ofte blev glemt, når arbejdere klatrede op på stilladser for at sætte lys op.

En kilde tæt på filmproduktionen har senere fortalt, at Michelett ikke arbejdede på settet, da filmoptagelserne begyndte. Det er ukendt om Michelett kun var ansat til preproduction eller er blevet fyret. Matt Damon har endnu ikke kommenteret beskyldningerne.

Her er det danske Oscar-bud: Ikke noget let valg

Filmen har allerede været under kritik for at bruge en hvid skuespiller i hovedrollen, nu hvor filmen handler om den kinesiske mur. Det er til trods for, at Matt blev castet for at gøre filmen mere attraktiv overfor et internationalt publikum.

I filmen spiller Matt en lejemorder, der sammen med kineserne kæmper for at beskytte muren fra onde monstre. Filmen har premiere i februar.

Del din kommentar

Forsiden lige nu