Mere politik i film

mandag d. 6. februar 2006 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Filminstruktørerne er blevet mere politiske, efter at George Bush blev præsident i USA, mener Steven Spielberg. Hans nyeste film München er netop blevet nomineret til fem Oscars, en film der om nogen må siges at være politisk.

München handler om hævntogtet, efter at israelske idrætsfolk blev dræbt af palæstinensiske terrorister ved sommer OL i 1972. Filmen er blevet kritiseret af både folk fra den politiske højre- og venstrefløj.

Alligevel er den blevet nomineret til en oscar for bedste film, bedste instruktion, bedste klip, bedste musik og bedste manuskript. De fire andre instruktører, der er nomineret i kategorien bedste film er Ang Lee (Brokeback Mountain), George Clooney (Good Night, and Good Luck), Bennett Miller (Capote) og Paul Haggis (Crash). Alle film, som Spielberg mener har et politisk budskab:

Dansen heler Daks knuste hjerte

”Jeg tror, at alle prøver at erklære deres uafhængighed, og lægge det frem, som de selv tror på. Det er ingen, som egentlig repræsenterer os, så nu viser vi vores egne følelser og vi slår tilbage”, lyder hans forklaring på, hvorfor filmene skulle være blevet mere politiske.

Del din kommentar

Forsiden lige nu