Merethe Stagetorn er død på plejehjem

mandag d. 30. juli 2018 kl: 7. 33 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk
Merethe Stagetorn
Merethe Stagetorn er død. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2017)

Hun blev 75 år.

Merethe Stagetorn døde søndag formiddag på sit plejehjem i København, omgivet af sine børn, oplyser familien til Altinget. Hun blev 75 år.

Præsident er pludselig død

Stagetorn var i mange år en kendt, samfundsengageret advokat, der påtog sig at forsvare personer som politikerne Mogens Glistrup og Peter Brixtofte, cykelrytteren Bo Hamburger og Mogens Amdi Petersen, stifter af Tvind-imperiet. Hun har også forsvaret kunstmuseet Trapholt i Kolding, der udstillede guldfisk i en blender sat i en stikkontakt.

– Alle har ret til et forsvar. Som advokat vinder jeg ikke en sag, det handler det ikke om. Det handler om at bruge juraen til at sikre en så retfærdig straf som muligt, mente Merethe Stagetorn. Hun tog gerne voldtægtsforbrydere, drabsmænd og bandefolk som klienter. Hendes retfærdighedssans var betydelig.

Hendes mand, nu afdøde Ove Stagetorn, var ligesom sin hustru advokat, og sammen havde de to børn.

Parret købte i 1970’erne ejendommen med konditoriet La Glace i indre København. Konditoriet styrede Merethe Stagetorn fra 1978 til 1989, og derefter overtog datteren Marianne stedet, som hun fortsat driver.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Merethe Stagetorn arbejdede flittigt som forsvarer helt op i sine 70’ere. I den sidste del af karrieren var hun i samme firma som sin søn, advokat Henrik Stagetorn, der i en årrække var formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

Merethe Stagetorn bisættes fra Garnisonskirken i København af tidligere biskop Erik Norman Svendsen. Datoen er endnu ikke fastlagt.

Del din kommentar

Forsiden lige nu