Metallica bryder albumtavshed efter otte år

fredag d. 19. august 2016 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus
James Hetfield and Lars Ulrich of Metallica perform at the Apollo Theater in New York, Lars Ulrich
Metallica, hvor danske Lars Ulrich svinger trommestikkerne, udsender om et par måneder sit første album i otte år med nye sange. Foto: ADREES LATIF/Scanpix (Arkivfoto)

Den amerikanske rockgruppe udgiver i november sit første studiealbum siden 2008.

Det amerikanske rockband Metallica, hvor danske Lars Ulrich svinger trommestikkerne, udsender om et par måneder sit første album i otte år med nye sange.

Metallica kommer til Danmark næste år

Siden det seneste studiealbum, “Death Magnetic”, kom i 2008, har gruppen udsendt flere livealbums.

Det er 11. gang, at de fire musikere har været i studiet for at indspille en række helt nye sange. Albummet lanceres i november og får titlen “Hardwired … To Self-Destruct”, oplyser Metallica i Los Angeles.

– Det findes faktisk! Vi ved, at det har været længe undervejs, men i dag er vi stolte over at kunne introducere jer for “Hardwired … To Self-Destruct”, skriver bandet på Facebook.

Live-album optaget på Le Bataclan

I april udsendte Metallica et livealbum til ære for de personer, der blev dræbt i voldsomme angreb i november i Paris.

Alle sange på pladen er optaget på spillestedet Le Bataclan i den franske hovedstad. Det var her, at 90 mennesker mistede livet, da selvmordsbombere skød omkring sig og detonerede bomber under en koncert med Eagles of Death Metal.

Albummet har titlen “Liberte, Egalite, Fraternite, Metallica! – Live at Le Bataclan. Paris, France – June 11th, 2003” med henvisning til Frankrigs nationalmotto “frihed, lighed og broderskab”.

Dårlig lyd i Boxen: Her er anmeldernes dom over Metallica

Metallica blev dannet i 1981 i Los Angeles og er siden blevet et af verdens mest succesfulde rockbands med millioner af solgte albums.

/ritzau/AFP

Del din kommentar

Forsiden lige nu