Metallica forbudt

onsdag d. 4. april 2007 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Et svensk ægtepar har fået bøvl med skattemyndighederne, som man skal registreres hos for at kunne få et pas. Michael og Karolina Tomaro er nemlig så store fans af bandet Metallica, at de har døbt deres datter Metallica, og det mener skattemyndighederne er et ”upassende” navn til pigen. Derfor har de afvist at udstede et pas til den 6 måneder gamle baby.

Broen-forfattere: -Ikke alle vil kunne lide slutningen

Pigen er altså døbt Metallica, og de kommunale myndigheder kan ikke se, at der er noget problem i det, eftersom der allerede findes en svensk kvinde, der har navnet som mellemnavn, men skattemyndighederne mener altså, at det kan man absolut ikke kalde et barn, og de har nu sendt sagen videre i retssystemet. I mellemtiden er forældrene godt irriterede, for de har måttet aflyse en rejse og kan ikke komme nogen steder hen, uden at datteren har et pas – hvilket hun ikke kan få uden et godkendt navn.

Det er langt fra første gang, forældre får problemer med navneloven i Sverige – navne som Ikea og Veranda duer heller ikke, hvad man måske ikke kan indvende så meget i mod. Men et eller andet sted på den anden side af Øresund render der altså alligevel en stakkels dreng rundt med mellemnavnet Google. Hans far en nemlig ekspert i søgemaskiner, og navnet Google kunne de svenske myndigheder altså godt godkende i 2005. Det er nu synd for ungen, synes vi.

Del din kommentar

Forsiden lige nu