Michael Falch vil tage favntag med det svære liv

søndag d. 13. november 2016 kl: 16. 21 Af: Ritzau Fokus

Selv om han har det bedre end nogensinde, er det stadig mørket i os, der optager sangeren Michael Falch.

I en tid, hvor sangeren Michael Falch har det bedre end nogensinde og for alvor føler, han har ramt en kreativ guldåre, kunne man fristes til at tro, at hans favntag med musikken ville blive til et stille, kærligt klem.

Men for kunstneren, der har sange som “Mød mig i mørket” og “Den eneste i verden” i bagkataloget, er det ikke lykken og de lyse tider, men stadig det svære i at være menneske, der optager ham, når han skriver sange.

– Lige nu har jeg en kreativitet, der er helt vidunderlig at opleve i så overmoden en alder.

– Men det betyder jo ikke, at jeg fortrænger, hvad jeg ser, bare fordi jeg selv fungerer bedre og har en lettere gang på jorden, forklarer Michael Falch.

Nyt album

Fredag udgav han albummet “Sigter efter månen”.

– Jeg har altid følt, at mine sange retter sig mod mennesker, der har det svært.

– Dem som har været igennem noget eller som sidder i svære situationer, siger Michael Falch.

Dansk musik hittede: 5000 festivalgæster sang og skrålede

Har været ude hvor det så allersortest ud

Sangeren, der debuterede med Malurt i 80’erne, har også selv været oppe at slås med livet gennem årene.

Han har prøvet at være derude, hvor det så allersortest ud. De erfaringer bruger han gerne i musikken.

– Min historie har givet mig indblik i livet der, hvor det ikke bare altid er entydigt nemt og et stort tag-selv-bord, og det, tror jeg, har givet mig en forudsætning for at skrive til andre, der har det sådan, siger han og uddyber:

– Der er jo ofte mange flere mellemregninger i tilværelsen, end det fremgår. Det er det mørke i os, der har haft min opmærksomhed fra begyndelsen, og det holder ikke op, siger han.

30 år i musikbranchen

Med mere end 30 år på bagen i branchen mener sangeren, at han må gå ambitiøst til værks og udfordre sig selv ved at dykke helt ned i de svære følelser som fortvivlelse og den indre kamp i sine sange.

– Det er et stort brød at slå op, men det er jeg jo nødt til. Jeg har været her så længe, at jeg er en af de gamle nu, så det krav må jeg stille til mig selv, at jeg i hvert fald ikke har berøringsangst, slår han fast.

Garvet hitmager gik ned med flaget: Nu får han en stor drøm opfyldt

“Sigter efter månen” udkom fredag.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu