Mick Øgendahl: Den nye dreng i teater-klassen

tirsdag d. 25. februar 2014 kl: 7. 03 Af: Ritzau Fokus
 

Mick Øgendahl spiller kronprins Frederik i forestillingen “Kronprinsen og Danmark” på Nørrebro Teater. Foto: Jens Panduro Polfoto

One man-shows og teaterensemble udgør en god vekselvirkning, mener standupkomiker og skuepiller Mick Øgendahl.

Teater er en forpligtende holdsport – i standup er du fri, men alene. Det vurderer skuespiller og komiker Mick Øgendahl, der personligt mener, det mest optimale er at veksle. Lørdag debuterede han med sin første hovedrolle i komedien “Kronprinsen og Danmark” på Nørrebro Teater.

– At spille teater er ligesom at være med i et lille orkester. Man er simpelthen nødt til at finde ud af, hvem der spiller solo hvornår, ellers spiller alle bare solo på samme tid, og så er vi ude i fusionsjazz, og det er der jo ikke nogen, der kan lide, siger han.

Mick Øgendahl bliver ny vært på Zulu Comedy Galla

Ud over standup har Mick Øgendahl desuden en del erfaring med at lave tv og film – både foran og bagved kameraet. Det er heller ikke første gang, Mick Øgendahl stifter bekendtskab med teatret. Han har tidligere medvirket i forestillingerne “De Alternative” på Bellevue og “Europamestrene” på Frederiksbergscenen.

– Den store fordel ved at spille skuespil er, at man kommer mere rundt om historien og kan gøre karaktererne mere nuancerede, siger Mick Øgendahl og fortsætter:

– Men når man spiller teater, er man også en del af et fællesskab, og det forpligter. Hvis du ikke holder dine aftaler, står det rigtige sted og siger de replikker, som de andre går og venter på, så fucker du det helt op – ikke bare for dig selv men også for de andre, siger han.

Han forklarer, at gensidigt ansvar selvfølgelig ikke udelukkende er en dårlig ting. Men det kræver disciplin. Et område, hvor spasmageren Mick Øgendahl oplever, at han godt kan komme til lidt kort.

– Det virker i hvert fald som, jeg har lidt sværere ved at overholde mine aftaler, end de andre, mere rutinerede skuespillere har. Men de har taget mig under deres vinge, og der er en kærlighed til “klassens nye dreng”, som jeg sætter stor pris på, fortæller han.

Sammenlignet med teater og film, kan standuppen godt komme til at fremstå noget forenklet og endimensional, mener Mick Øgendahl. Han værdsætter til gengæld den store grad af frihed, der ligger i selv at skrive, producere og performe sine egne one man-shows.

– Men når du laver standup, stå du selv med “lorten”, når noget går galt. På teatret løfter vi i flok. Det, jeg bedst kan lide, er vekselvirkningen mellem de to. Efter sådan en omgang teater er det en stor frihed for mig, at jeg bagefter kan gå ud og lave noget standup, siger han.

Mick Øgendahl festede i sit nye show

“Kronprinsen og Danmark” kan ses frem til den 13. april.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu