Militær-Mary trækker i trøjen igen

fredag d. 18. september 2015 kl: 11. 25 Af: Ritzau Fokus
 
Kronprinsesse Mary har deltaget i flere øvelser for Hjemmeværnet, og nu skal hun af sted igen.

Kronprinsesse Mary har deltaget i flere øvelser for Hjemmeværnet, og nu skal hun af sted igen. Foto: /Polfoto

Den danske kronprinsesse, der tidligere er udnævnt løjtnant i Hjemmeværnet, deltager fredag i en feltøvelse med de frivillige fightere.

Den står ikke på fredagsøl, men derimod feltøvelse for kronprinsesse Mary i dag.

Kendte og kongelige indtog Tivoli

Fredag den 18. september deltager den 43-årige kommende dronning nemlig i Hjemmeværnets feltøvelse ved henholdsvis Corselitze Mellemskov på Falster og Vordingborg Kaserne fra klokken 09.

Det skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Den australsk-fødte kronprinsesse har tidligere gennemgået en uddannelse i Hjemmeværnet og blev udnævnt løjtnant i februar 2009.

Derfor har kronprinsessen fået træning i alt fra førstehjælp, våbenbetjening og skydning til brandbekæmpelse, redning og felt- og vagttjeneste.

Hendes engagement glæder da også Hjemmeværnet, sagde den daværende chef, generalmajor Jan S. Norgaard, ifølge dr.dk i 2008.

– Vi er meget glade for kronprinsessens interesse. Vi opfatter også medlemskabet som et skulderklap til vores mange frivillige, der herved får sig en kongelig kollega. Opbakningen er også en understregning af Hjemmeværnets betydelige rolle i total-forsvaret til gavn for samfundet og den store tillid, befolkningen har til, at Hjemmeværnet er i stand til at løse samfundsnyttige opgaver.

Også kronprinsesse Marys svigermor, dronning Margrethe, har haft en karriere i Beredskabet.

Hvilken er din favorit: Her er kronprinsessens sommerkjoler

I perioden 1958 til 1970 gjorde regenten frivillig tjeneste ved Kvindeligt Flyverkorps, der blev oprettet under Hjemmeværnet i 1953, men nedlagt i 1989.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu