Miljørigtig Harry Potter

tirsdag d. 20. marts 2007 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Da Harry Potter og Halvblodsprinsen udkom i USA, klagede Greenpeace og mange andre miljøorganistationer over, at det amerikanske forlag, Scholastic Books, ikke brugte nok genbrugspapir i produktionen af bøgerne. Forbrugerne blev ligefrem opfordret til at købe den canadiske udgave af bogen, fordi det canadiske forlag, Raincoast Books, er bedre til at optræde miljøbevidst.

Ann Eleonora fra Herrens veje: -Jeg taler med mine døde slægtninge

Forlaget har nu taget konsekvensen af kritikken og indgået en aftale med miljøorganisationen Rainforest Alliance, som samarbejder med firmaer, der ønsker at være mere miljøbevidste. Aftalen går bl.a. ud på, at mindst 30% af det anvendte papir i hver bog skal være genbrugspapir. Forlagets de luxe-udgave af bogen, som udkommer i et begrænset oplag på 100.000, vil blive produceret af 100% genbrugspapir.

I Europa og Canada produceres bøgerne om Harry Potter allerede så miljørigtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre, for det er i overensstemmelse med J.K. Rowlings ønske. Nu kan forfatterinden så endelig glæde sig over, at også USA er hoppet med på den miljørigtige vogn.

Del din kommentar

Forsiden lige nu