Ny dokumentar bringer dig bag om kronprins Frederik

søndag d. 20. maj 2018 kl: 15. 05 Af: Elo Christoffersen

Kronprins Frederik fylder 50 år den 26. maj. TV2 viser i den forbindelse en ny dokumentar.

TV2 viser en ny dokumentar om kronprins Frederik. Det sker i forbindelse med kronprinsens 50 års fødselsdag.

“Min vej – Kronprins Frederik 50 år” er et portræt af en kronprins, der ligesom alle andre skal lære at finde sig selv og sine styrker, skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Veteran: Royal støtte betyder ekstremt meget

Personen bag den royale titel inviterer os både med bag de lukkede døre og de små pusterum mellem længe planlagte begivenheder, men også indenfor i det familieliv, der betyder mere og mere for ham.

Unik historie om Frederik

Portrættet er den unikke historie om mennesket Frederik, der er ved at blive til kongen Frederik.

Dronning Margrethe forklarer i portrættet, at hendes egne pligter forhindrede hende i at være så meget tilstede for sine børn, som hun havde ønsket, og kronprins Frederik er vokset op med tvivl om den pligt, der ventede ham i fremtiden.

I mange år forstod han ikke sin egen rolle og havde svært ved at sammenligne sig med sine venner, mens de dannede sig en idé, om hvem de ville være som mennesker.

For kronprins Frederik var der ikke tale om noget spørgsmål, men heller ikke noget svar. For hvem ved egentlig, hvad det betyder at skulle være konge?, skriver TV2.

Rollen som ægtemand og familiefar

Det var først i mødet med kronprinsesse Mary, at kronprins Frederik begyndte at føle sig komplet nok til at løfte det ansvar, som hele tiden ventede ham. Kronprinsessen fortæller i portrættet om den vægt, som hendes forlovede dengang kæmpede med at løfte og samtidig om, hvordan han siden som hendes ægtemand og senere som familiefar har kunnet vokse ind i den rolle, som forventes af ham.

I dag ses det tydeligt, at den ramme, som familien har dannet om kronprinsen, er med til at ruste ham til at klare en hektisk og ofte ansvarsfyldt hverdag.

Den kronprins, vi ser i dag, udfylder mange roller; som mægler, symbol og talsmand følger vi ham fra Sydafrika til Brasilien og Mellemøsten. I det nye portræt, som er produceret af JJ Film for TV2, får seerne historien om en fattet og ansvarsfuld kommende regent, der hver dag arbejder for at gøre det bedste, han kan i de mange roller, der er påbudt ham.

Buen spændt: Kronprinsen skyder med veteraner

Her ses også en familiefar, der både giver og trækker på sin families kærlighed. Som kronprinsessen forklarer i programmet, skyldes Frederiks ro, at de roller, han tidligere har kæmpet for at finde ind i, er rykket tættere på den, han er.

Du kan se “Min vej – Kronprins Frederik 50 år” søndag den 20. maj klokken 20.

Del din kommentar

Forsiden lige nu