Modeprinsesse Mary belønner ny nordisk designer

fredag d. 7. august 2015 kl: 13. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Kronprinsesse Mary er fast inventar ved Københavns modeuge. Torsdag overværede hun designeren Malene Birgers show sammen med veninden Ellen Hillingsø.

Kronprinsesse Mary er fast inventar ved Københavns modeuge. Torsdag overværede hun designeren Malene Birgers show sammen med veninden Ellen Hillingsø. Foto: HENRIK DAUGAARD JENS/POLFOTO

Den danske kronprinsesse Mary overrækker fredag en pris til en ny skandinavisk designer, der har gjort sig særligt bemærket.

Overraskelser og helt nye trends er på tapetet, når Københavns modeuge hvert halve år folder sine flamboyante vinger ud i den danske hovedstad.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud

Men midt i al spændingen og de outrerede designs, er der én ting, man altid kan regne med: Den danske kronprinsesse Mary vil være på pletten.

Som protektor for designerprojektet Designers Nest, har den modebevidste prinsesse nemlig forpligtiget sig til at støtte op om og aktivt promovere initiativet gennem sin faste tilstedeværelse under det halvårlige show og prisuddeling.

Således vil Mary ikke alene overvære Designers Nests show, der finder sted i DGI-byen fredag, men også stå for overrækkelsen af projektets pris, der tildeles en fremstormende skandinavisk designer.

Vinderen af Designers Nest-prisen bliver hver gang håndplukket af en repræsentativ international komité bestående af prominente personer inden for modebranchen.

Prisen, der består af et kontant beløb på 50.000 kroner, tilfalder en ny designer fra Skandinavien, der har vist særligt talent for modeskabelse og potentiale for at slå igennem internationalt.

Designers Nest-prisen blev uddelt første gang i februar 2005 og er siden blevet uddelt to gange om året ved de halvårlige modeshows i København.

Kronprinsesse Mary i sorg

Prisoverrækkelsen finder sted fredag kl. 15.00 i DGI-byen i København.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu