Erfaren dansk rapper: -Det bliver ikke nemmere med tiden

søndag d. 26. november 2017 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus

Efter ti år i branchen har Marwan fundet mere tryghed på scenen, men sulten bliver aldrig rigtig stillet. Nu er han aktuelt med sit femte studiealbum.

I starten indtog han scenen med svedige håndflader og bankende hjerte, men efter et årti i den danske musikbranche har aarhusianske Marwan fundet sig til rette i scenens spotlys.

Nu er Marwan, der lyder det fulde navn Mohamed Marwan, aktuel med sit femte studiealbum, ti år efter at han brød igennem med albummet P.E.R.K.E.R.

Ser han tilbage på sine første ti år i branchen, er det tydeligt, at han har fundet mere ro i rollen som rapper, men det markante gennembrud har også sat barren højt, fortæller han.

Kvindelig rocklegende indtager Danmark

Den her er jeg kendt for

– Det bliver ikke nemmere med tiden. P.E.R.K.E.R.-pladen er indtil den dag i dag den plade, som alle giver den op for. Det er den, jeg blev kendt for. Det er et pres på en måde, uden at jeg går ned med stress over det, for jeg føler, at jeg har gjort mit. Jeg har sat mit aftryk på dansk raphistorie, siger Marwan og tilføjer:

– Men der må også gerne være lidt pres på. For mig handler det bare om at lave noget nyt, der lyder endnu federe end det sidste.

Forsøget på at toppe sig selv kommer i denne omgang med albummet “Blå”, som er en refleksion af samfundet, musikbranchen og Marwans eget liv.

Da han for ti år siden slog døren ind til den etablerede branche, var han fuld af gå-på-mod og havde en overbevisning om, at han kunne lave den slags hiphop, som man i 00’erne kendte fra udlandet, men endnu ikke havde hørt et dansk bud på.

Var fuld af gå-på-mod

Selvtilliden har han stadig med sig, men Marwan har også lært en del, siden han som ung mand i tyverne først stiftede bekendtskab med musikverdenen.

– Før i tiden sagde folk altid til mig, at jeg var fed, men at de ikke forstod, alt hvad jeg sagde. Så jeg er blevet bedre til at udtale ordene, så man kan forstå, hvad der bliver sagt, fortæller Marwan med et grin og fortsætter:

– Jeg synes generelt, at jeg er blevet federe på scenen. Jeg er ikke genert længere. Når jeg kommer på, har jeg det rigtig godt, tidligere var jeg virkelig nervøs og bange for, hvordan det skulle gå. Jeg føler, at jeg er en musiker nu og ikke bare rapper.

Der skal ikke gå så lang tid

Selv om det er blevet til fem album på ti år, hvoraf det fjerde udkom tidligere på året, så er den aarhusianske kunstner dog ikke tilfreds.

– Der er altid gået to-tre år mellem pladerne, men jeg har aftalt med mig selv, at der ikke skal gå så lang tid imellem længere.

Kontroversiel musiker giver koncert i Danmark: Ansatte på spillested er forargede

– Jeg har så meget musik i mig og er stadig inspireret, og jeg elsker stadig det, jeg laver. Så hvorfor ikke blive ved mens jeg kan, siger han.

Albummet “Blå” udkommer 24. november.

Del din kommentar

Forsiden lige nu