Næstekærlighed: 89-årig morfar får millioner af fremmede

søndag d. 25. september 2016 kl: 11. 00 Af: Louise Bennetzen
indsamling-til-gammel-man-go-fund-me-610x475
Det var det her billede, der inspirerede folk til at hjælpe morfaren. Foto: GoFundMe

En 89-årig var tvunget til at arbejde igen efter hans eneste datter døde, og han ikke havde nok penge til at forsørge sine børnebørn.

89-årige Fidencio Sanchez’s værste mareridt blev til virkelighed, da hans eneste datter døde. Men ondt blev til værre, da han ikke have råd til at forsørge sine små børnebørn. Han var derfor tvunget tilbage til gaden og sælge is til 10 kroner for at sætte mad på bordet til sin familie.

Men takket være en online indsamling får den kærlige morfar nu to og en halv millioner kroner fra hjælpsomme fremmede i verden over. Det skriver det amerikanske medie ABC.

Prinsen er kommet på Facebook

Sanchez og hans kone er overvældet. Ganske enkelt overvældet af alt den kærlighed, de er blevet mødt med. Og der er god grund til deres forundring. Mere end 17.000 fremmede fra 60 forskellige lande har nemlig på 12 dage indsamlet to og en halv millioner kroner til den ældre herre og hans familie

– Der er så mange, der har hjulpet mig. Jeg er ovenud lykkelig, siger Sanchez og fortsætter:

– Jeg behøver ikke længere arbejde. Jeg arbejde kun, fordi jeg var nødt til det, men jeg er ikke stærk nok længere.

Sanchez har igennem mere end 23 år skubbet en lille vogn foran sig på gaden, mens han prøvede at sælge små is til 10 kroner stykket. Men takket være den kæmpe check han fik onsdag er det ikke længere nødvendigt.

Hele verden hjælper

Indsamlingen er den mest succesfulde i Illinois nogensinde. Resultatet har da også overrasket manden bag indsamlingen Joel Cervantes. Det er ham, der har taget billedet på indsamlingens side, der har inspireret mange til at hjælpe morfaren.

– Det her har givet et lille indblik i, hvordan tusindvis af mennesker i USA på Sanchez’s alder stadig arbejder for at få tingene til at hænge sammen. Det viser også hvor hårdtarbejdende latinoerne er, siger Cervantes.

Men han er ikke den eneste, der står bag indsamlingen.

– Jeg synes, han så ud til at have brug for en fridag, siger Joe Loera, der også var med til at starte indsamlingen. og fortsætter:

– Verdenen hjalp, og nu kan han i stedet få en hel masse fridage.

4-årig datter døde: Forældre gav hende heroin

Oprindelig var det indsamlingens mål, at skaffe 20.000 til Sanchez som en hjælp. I stedet har han fået en kæmpe pension. Det er stadig ikke sikkert, hvad Sanchez og hans kone Eladia, der oprindeligt kommer fra Mexico, vil bruge pengene til. Lige nu er de bare taknemelige over at vide, at Sanchez ikke længere behøver at arbejde.

En advokat arbejder frivilligt for parret, for at hjælpe dem med at sikre pengene i en fond. Det er dog sikkert, at en lille del af pengene kommer til at gå til et høreapparat til Sanchez.

Del din kommentar

Forsiden lige nu