Natalie Portman har smidt Oscar-statuetten væk

torsdag d. 7. maj 2015 kl: 11. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Skuespillerinden Natalie Portman ses her takke for sin Oscar-statuette, som hun i dag fire år efter har smidt væk.

Skuespillerinden Natalie Portman ses her takke for sin Oscar-statuette, som hun i dag fire år efter har smidt væk. Foto: Mark J. Terrill/AP

Den Oscar-vindende skuespillerinde Natalie Portman mener, at hendes vundne statuette er et udtryk for en falsk idolisering.

For langt de fleste skuespillere er den største karrieredrøm at vinde verdens fornemmeste filmpris, en Oscar.

Hollywood-superstjerne er blevet mor for anden gang

Men for skuespillerinden Natalie Portman, der vandt den gyldne statuette i 2011, har den indstilling ændret sig, efter den 33-årige “Star Wars”-stjerne i ordets bogstaveligste forstand fik en åbenbaring. Det fortæller hun i et nyt interview med The Hollywood Reporter.

– Jeg læste historien om Abraham op for mit barn og fortalte, hvordan man ikke skal hylde falske idoler, siger den israelsk-fødte amerikanske skuespillerinde, der har den treårige dreng Aleph med sin mand, balletdanseren Benjamin Millepied.

– At have en Oscar er bogstavelig talt at hylde et falsk idol, og derfor har jeg den ikke stående fremme. Den er falsk, siger skuespillerinden, der ellers under sin takketale til prisuddelingen i 2011 virkede meget berørt over prisen.

– Statuetten ligger et eller andet sted i sikkerhed, men jeg ved det ikke, jeg har ikke set den i et stykke tid, siger Portman, der vandt Oscar’en for bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle som den psykotiske balletdanser Nina Sayers i den psykologiske thriller “Black Swan.”

Skuespillerinden, der også arbejder som producer og instruktør, har en bachelor i psykologi fra det prestige-universitetet Harvard University. Gennem sine studier har Portman læst ved Hebrew University of Jerusalem i Israel, som hun har nære relationer til. Hun er født i Jerusalem under navnet Neta-Lee Hershlag og har dobbelt statsborgerskab, men i dag bor hun og familien i Frankrigs hovedstad, Paris.

Se Portman modtage sin Oscar nedenunder…

Oscar-vinder viser struttende mave frem i kendt magasin

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu