Legendarisk sanger stopper med at turnere på grund af sygdom

tirsdag d. 23. januar 2018 kl: 10. 38 Af: Ritzau Fokus og Jesper Werge, jw@kendte.dk

Det er bestemt ikke med sin gode vilje, men sygdom betyder, at ikoniske Neil Diamond trækker sig fra turnélivet. Den 76-årige sanger har fået konstateret Parkinsons sygdom.

Han er manden bag talrige hits fra den aller øverste hylde – men nu lukker han ned for live-musikken, fordi han er nødt til det.

Onsdag den 24. januar fylder han 77 år, og nu er det desværre helt officielt: Neil Diamond trækker sig fra turnélivet.

Den garvede sangstjerne aflyser sine planlagte koncerter, efter at han har fået konstateret Parkinsons sygdom.

Det oplyser han på sin hjemmeside.

Beslutning præget af skuffelse

Sweet Caroline-sangeren har truffet beslutningen om at stoppe med at turnere med stor modvilje og skuffelse, lyder det i meddelelsen på hjemmesiden.

– Jeg har været så beæret over at bringe mine shows ud til offentligheden de seneste 50 år. Mine dybeste undskyldninger går til alle, der har købt billetter og havde planer om at komme til de kommende shows, siger Neil Diamond.

Ifølge Parkinsonforeningens hjemmeside er de tre hovedsymptomer på sygdommen langsomme, træge bevægelser, rysten og muskelstivhed.

På trods af diagnosen er det forhåbentlig ikke helt slut med musik fra den produktive verdensstjerne.

Ramt af en diskusprolaps: Sådan er udsigterne

Satser på fortsat aktivitet

– Jeg vil gerne forblive aktiv i forhold til at skrive, indspille og andre projekter længe endnu, lyder det fra Neil Diamond på hjemmesiden.

Neil Diamond skulle have været på turné i Australien og New Zealand som en del af sin 50-års jubilæumsturné, men han har altså været nødt til at skrinlægge de planer.

Den legendariske musiker bliver lørdag den 28. januar hædret ved Grammy-uddelingen med den prestigefulde Lifetime Achievement Award.

Ifølge Wikipedia blev Neil Diamond i 2011 optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Den dyreste skilsmisse

Neil Diamond blev i 1963 gift med læreren Jaye Posner, som han har to børn med. Parret blev skilt i 1969 og samme år giftede han sig med Marcia Murphey, som han også fik to børn med.

Da dette ægteskab blev opløst i 1994, blev det oplyst, at skilsmissen var den hidtil dyreste, idet den kostede sangeren cirka 150 millioner dollar – eller knap en milliard kroner.

Kendte danskere: Sådan lever vi med kroniske sygdomme

Neil Diamond er citeret for at have udtalt, at “hun fortjente hver en penny”. Han blev i 1996 gift med den 31 år yngre australske Rachel Farley.

Neil Diamond er en af de forholdsvis få berømte artister, som selv ejer rettighederne til egne sange.

Del din kommentar

Forsiden lige nu