Neil Young giver ekstranummer og får bøde oveni

fredag d. 17. juli 2015 kl: 12. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Neil Yong gæstede Danmark i juli sidste år, hvor han gav koncert i Horsens.

Neil Yong gæstede Danmark i juli sidste år, hvor han gav koncert i Horsens. Foto: DARRYL DYCK/AP

Sangskriveren Neil Young fik skaffet sig selv en bøde for at gøre sit publikum glade med to ekstranumre under en koncert i Detroit.

Rockmusikeren Neil Young ville give sine publikummer en gave, da han tidligere på ugen gav koncert i byen Detroit i USA. Han fyrede to ekstranumre af, men det var åbenbart en rigtig dårlig idé for den canadiske sangskriver, der endte med en bøde for at spille over tid.

Guitarist plaprer løs: Afslører (måske) tophemmelig oplysning om megastjerne

Musikeren havde spillet 21 af sine melankolske sange og var skemalagt til at at gå af scenen præcis klokken 23.00.

Men den 69-årige Neil Young ville give publikum en sanggave og fyrede hitsene “Don’t be denied” og “Roll another number” af. Men canadieren endte selv med at få en bøde på godt 70.000 dollar, fordi han spillede ti minutter over tid.

Koncerten blev spillet på DTE Energy theatre i byen Clarkson udenfor Detroit i USA. Ifølge det amerikanske lokalmedie CBS Detroit ledte ekstranumrene til en overtid på ti minutter. Det skulle lede til en tikkende pengemaskine, da arrangørerne for spillestedet tog 1000 dollar per minut spillet i overtid.

Spillestedet i Detroit ligger tæt på bebyggede områder med private ejendomme. Derfor indførte spillestedet stramme regler omkring overtid til koncerter – og denne gang må man sige, at de blev overholdt. Den såkaldte “curfew” (reglen for hvilket tidspunkt koncerten stoppe red.) har været en fast del af alle koncerter siden 2000.

Roskilde: Young vandt over knevrende publikum

Neil Young gæstede Danmark i juli sidste år, hvor han gav koncert i Horsens.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu