Nephew vender tilbage til denne festival

torsdag d. 30. november 2017 kl: 13. 15 Af: Ritzau Fokus
Nephew Roskilde Festival 2018
Nephew skal spille på Orange Scene på sommerens Roskilde Festival. Her er forsanger Simon Kvam på samme scene i 2010. Pressefoto.

Roskilde Festival er klar med ti danske navne til sommerens festival. Nephew er tilbage på Orange Scene.

Når Roskilde Festival finder sted i sommeren 2018, bliver det med en række danske kunstnere på programmet, som med programchefens ord både repræsenterer etablerede navne og fremtidens lyd.

Et af de største danske navne på plakaten er Nephew, oplyser festivalen.

– Vi har en ret stærk historik med Nephew. De startede på vores campingscene for 17-18 år siden og har været tilbage nogle gange. De seneste to gange på Orange Scene, siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Kaare Norge på Roskilde Festival: Sådan kom den besynderlige koncert i stand

Femte gang

Det er femte gang, at Nephew skal spille på Roskilde Festival.

Selv om bandet med forsanger Simon Kvams ord nu er blevet rigtig voksne, så er de lige spændte på koncerten, som første gang de skulle spille på festivalens største scene.

– Vores mission er at kigge både tilbage og frem. Vi vil forsøge at leve op til vores egen historie og invitere publikum indenfor til folkefest, og samtidig har vi en drøm om at vise nye sider af Nephew, siger Simon Kvam i en pressemeddelelse.

Nephew holdt fire års pause

Nephew offentliggjorde i oktober, at bandet skal spille flere koncerter efter fire års pause.

De nye danske navne på festivalens plakat er derudover Baby in Vain, Benal og Bisse, som ifølge Roskilde Festival er på vej mod større gennembrud, mens Baime, Cabal, Goss, Iris Gold, Kippenberger og Lød kommer fra “vækstlaget” i dansk musik.

– Jeg synes, at vi er ved at få stykket et dansk lineup sammen, hvor vi både har store navne som for eksempel også C.V. Jørgensen, men som sædvanlig også viser rigtig meget af fremtidens lyd, siger Anders Wahrén.

– Mange af de bands og solister, vi præsenterer, har ikke spillet for store skarer tidligere, men vi kan være med til at løfte dem frem og præsentere dem for et stort publikum. Det ser vi helt klart også som vores rolle i forhold til de danske artister, tilføjer han.

Tidligere har Roskilde Festival præsenteret blandt andet Gorillaz, Bruno Mars og altså danske C.V. Jørgensen som hovednavne.

Rapper med hård kritik efter alvorlig ulykke på Orange Scene: -Det giver ingen mening

Roskilde Festival finder sted fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu