Uenige anmeldere: Falleret rockgud og magisk

lørdag d. 21. oktober 2017 kl: 7. 48 Af: Ritzau Fokus
Nick Cave Royal Arena
BT's anmelder mener, at Nick Caves optræden i Royal Arena fredag aften var et musikalsk pragtstykke. Ekstra Bladets anmelder kalder den 60-årige australier en "falleret rockgud". Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix (Arkivfoto)

Nick Caves koncert i København deler anmelderne. Ekstra Bladet giver tre stjerner, mens BT og JP giver fem.

Mens Ekstra Bladets anmelder mener, at Nick Cave stod i skyggen af fordums storhed i Royal Arena fredag aften, er BT og Jyllands-Postens anmeldere af en anden opfattelse.

BT’s Jan Eriksen kalder Nick Cave & the Bad Seeds’ koncert “et musikalsk pragtstykke” og kvitterer med fem ud af seks stjerner.

– Ikke siden en U2-koncert i Falkoner tilbage i kridttiden har jeg set et mere bevægende brud med den såkaldte fjerde væg under en stor rockkoncert, skriver Jan Eriksen.

Han beskriver videre koncerten som “usædvanlig varm” og “fokuseret”. Den sluttede med den 60-årige australier ude på gulvet i “The Weeping Song” og flere end hundrede fans på scenen i næstsidste nummer “Stagger Lee”.

Stjernemusiker død af hjernetumor

God lyd

Jan Eriksen fremhæver også en god lyd i Royal Arena, “perfekt orkestrering” ved bandleder Warren Ellis og et gæstevisit af den danske sopran Else Torp, som han kalder “blændende”.

Også Jyllands-Postens Peter Schollert kvitterer med fem ud af seks stjerner.

– Publikumsfavoritten “Red Right Hand” blev eksekveret med et voldsomt temperament. Ligeledes var der en masse pondus over gamle klassikere som “From Her to Eternity” og “The Mercy Seat”, mens den nærmest poppede ballade “Into My Arms” endte i flot fællessang, skriver han.

– Utallige gange takkede Nick Cave for publikums opbakning. Men ellers lod han musikken tale, tilføjer Peter Schollert.

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo er ikke nær så begejstret. Under overskriften “Falleret rockgud i Royal Arena” giver han koncerten tre stjerner ud af seks.

Rocklegenden Nick Cave giver koncert i København

– Det føltes som tomme ritualer, og sætlistens eneste overraskelse var egentlig, at der ikke var en eneste overraskelse, skriver han.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu