Dansk speedwaykører overvejer karrieren efter lægens dom

mandag d. 24. juli 2017 kl: 12. 32 Af: Ritzau Fokus

Nicki Pedersen er gået i tænkeboks. Fortsætter han karrieren, er det med øget risiko for mistet førlighed.

Den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen har to måneder efter et grimt styrt og et nyt brud på en nakkehvirvel fået grønt lys til at gøre comeback på speedwaycyklen af den læge, som har skannet ham.

Der er dog en større risiko for mistet førlighed ved endnu et styrt.

Overvejer situationen

Derfor skal Nicki Pedersen bruge de kommende dage på at finde ud af, om og i så fald hvornår, han vil gøre comeback efter det karrieretruende styrt.

– Jeg vil have svært ved at tilgive mig selv, hvis uheldet er ude, selv om jeg er blevet advaret. Det er første gang, jeg har den overvejelse, siger Nicki Pedersen.

Frarådes ikke at køre

Den 40-årige kører understreger, at lægen ikke fraråder ham at køre speedway.

– Men han påpeger, at der er en risiko ved at køre, fordi jeg har brækket den samme nakkehvirvel to gange inden for kort tid. Det er jo en risikosport, men han vil ikke fraråde mig at sætte mig på speedwaycyklen.

– Han er mest nervøs for følingen i min venstre arm. Der er en nerve, der stikker ud til venstre arm lige ovenover der, hvor mine brud har været. Så hvis jeg brækker noget igen, kan jeg miste følingen i armen og i værste fald i brystet, siger han.

Risikovurdering

Nu skal han foretage en risikovurdering sammen med sine nærmeste.

– Det er helt nyt for mig. Jeg skal lige vende det hele med min kæreste, min fysioterapeut og min manager. Budskabet skal lige videregives, og så må vi tage den derfra. Der er ingen tvivl om, at mit hjerte siger, at jeg skal køre videre.

Ubudne gæster hos dansk sportsstjerne: Nu viser han videoen

– Jeg skal lige finde ud af, hvilken risiko jeg vil leve med. Det vigtigste er, at det heler op, og at jeg kan leve et forholdsvis normalt liv fra nu af. Så skal jeg lige bruge nogle dage på at finde ud af, hvilken risiko jeg vil leve med.

– I princippet kunne jeg sætte mig op på en speedwaycykel nu. Risikoen ville ikke blive større eller mindre af, at jeg ventede fire uger til, siger Nicki Pedersen.

Som mangeårig speedwaykører er der næsten ikke den legemsdel, som han ikke på et tidspunkt har brækket.

Besked giver nye overvejelser

Alligevel har den seneste besked fra lægen givet nogle nye overvejelser.

– Det er ikke hårdt at få den melding, for det kommer ikke som et chok for mig, men det er bare noget andet lige at få det bekræftet.

– Jeg må indrømme, at da jeg fik at vide, at hvis uheldet er ude, så har du en større risiko end tidligere for mistet førlighed, jamen det gjorde noget. Sådan har jeg ikke tænkt før.

24. maj styrede Nicki Pedersen i en dansk ligamatch i Holsted. Det har foreløbig kostet ham deltagelse i fire VM-grandprixer.

Første gang, han brækkede nakkehvirvlen, var efter et fælt styrt i september sidste år.

Efter 10 måneder: Speedwaystjerne tilbage efter alvorlig skade

Ved den lejlighed brække han også det ene håndled, skulderbladet, fire ribben samt fik en hjernerystelse.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu