Nicolas Cage leverer stjålet kranie tilbage

torsdag d. 24. december 2015 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Nicolas Cage må af med et forhistorisk kranie, som har vist sig at være ulovligt tyvegods.

Nicolas Cage må af med et forhistorisk kranie, som har vist sig at være ulovligt tyvegods. Foto: Paul A. Hebert/PAUL A. HEBERT/INVISION/AP

Skuespilleren Nicolas Cage ejer et forhistorisk dinosaurkranie, som nu viser sig at være stjålet.

“National Treasure”-stjernen Nicolas Cage er blevet involveret i en sag om flere millioner år gammelt tyvegods. I 2007 købte skuespilleren et Tyrannosaurus-kranie, ganske uvidende om, at der var et stjålet. Nu leverer den 51-årige Hollywood-stjerne sit stjålne samlerobjekt tilbage, skriver BBC.

Efter ulykke på filmoptagelser: Nicolas Cage skal opereres

Nicolas Cage købte det forhistoriske kranie af et galleri i Beverly Hills for den nette sum af over 1,8 millioner danske kroner. Sammen med det enorme kranie fik skuespilleren også et certifikat, der garanterede kraniets ægthed. Ifølge magasinet Us Weekly var stjernen dog ikke alene om at ville have fingre i det sjældne kranie. Også “The Wolf of Wall Street”-stjernen Leonardo DiCaprio bød på dinosaurobjektet, men Nicolas Cage overbød ham og løb af med sjældenheden.

Har ikke foretaget sig noget ulovligt

Men skuespillerkollegaen skal altså ikke længere ligge søvnløs over, at Cage kunne tage kraniet med hjem. I 2014 blev Nicolas Cage kontaktet af ministeriet for national sikkerhed, som mistænkte kraniet for at være tyvegods, fortæller Nicolas Cages agent Alex Schack ifølge BBC. Efterfølgende undersøgelser slog fast, at skelettet var stjålet var Mongoliet.

Nicolas Cage skal skilles

Den 51-årige skuespiller har nu indvilliget i at overdrage det forhistoriske monster til den amerikanske regering, som vil sørge for at sende det tilbage til Mongoliet. Det har siden 1924 været ulovligt at eksportere dinosaurfossiler ud af Mongoliet. Hverken Nicolas Cage eller galleriet, han købte kraniet af, har dog foretaget sig noget ulovligt i sagen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu