Her er Nikolaj Arcels kulturforbrug

torsdag d. 17. august 2017 kl: 14. 22 Af: Ritzau Fokus
Nikolaj Arcels kulturforbrug
Den danske instruktør bruger penge på filmmagasiner, biografbilletter og streamingabonnementer. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix (Arkivfoto)

Den danske instruktør bruger penge på filmmagasiner, biografbilletter og streamingabonnementer.

Nikolaj Arcel står bag filmen “The Dark Tower”, der har premiere den 17. august.

De seneste år har han boet i Los Angeles, og det har smittet af på hans kulturforbrug.

Hvilken film så du sidst?

– Jeg så “The insider” på dvd. Den er superfed, det er en af mine yndlingsfilm. Jeg har set den mange gange. Den er fantastisk spillet og instrueret, og den giver inspiration til min næste film.

Pryglene fortsætter til Nikolaj Arcels Hollywood-debut

Hvilke serier streamer du?

– Jeg ser “30 Rock”, og har det ret sjovt med den. Og så jeg har lige fået set “Stranger Things”, som jeg var ret vild med. Jeg ser også “The Crown”, og det er ret underligt med den, for den er virkelig flot lavet, men der sker ikke rigtig noget i den, men alligevel er jeg vildt underholdt.

Hvilke podcasts lytter du til?

– Det hører jeg slet ikke.

Hvad hører du i radioen?

– Jeg har hørt en del de seneste tre-fire år, mens jeg har boet i Los Angeles, fordi jeg har kørt så meget i bil. Jeg hører tit klassisk og jazz.

Hvilken musik lytter du til?

– Min smag er sindssygt bred, jeg kan næsten lide alle genrer.

Hvilken bog ligger der på dit natbord?

– Lige nu er jeg faktisk i gang med en biografi om Bobby Kennedy, endnu en af mange. Jeg prøver at komme helt ind i den verden.

Hvilke magasiner læser du?

– Jeg køber filmmagasiner – Variety, TotalFilm og Empire, som både er anmeldelser og store artikler. Det er dygtige anmeldere, som jeg stoler på, og så er det fedt at læse om tilblivelsen af de forskellige film, og hvad der har fået grønt lys til næste år.

Hvilke aviser læser du?

– Jeg har de senere år læst New York Times og L.A. Times, og af danske medier læser jeg Berlingske og Politiken og også mange netaviser. Det har været en tradition, mens jeg boede i L.A., at jeg gik på café hver anden dag og læste aviser og startede min dag sådan.

Arcel efter anmelderhug: -Jeg ved jo godt, hvad jeg kan

Hvor går du ud for at være kulturel?

– Jeg går i biografen. Det er min ting. Når min familie eller venner eller kæreste har været på besøg i L.A., så er vi taget i Getty Centret og har set film. I Danmark er min yndlingsbiograf Imperial. Det er min barndomsbiograf og der, man gik hen for at se de store film.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu