Coster-Waldau og Underverden-instruktør hædret ved stor prisfest

fredag d. 10. november 2017 kl: 8. 02 Af: Ritzau Fokus

Nikolaj Coster-Waldau dukkede ikke selv op til prisuddelingen, da han er på optagelser i udlandet. Den danske superstjerne havde i stedet sendt sin mor afsted til "Isbjørnen".

Store filmpriser blev torsdag aften uddelt hos Nordisk Film i Valby. Nikolaj Coster-Waldau dukkede ikke op – men ellers var der masser af kendisser på plads.

Her havde filmgiganten for første gang valgt at samle tre hæderspriser i en uddeling under navnet “Isbjørnen”, som tidligere omtalt på Kendte.dk.

Her blev Nordisk Film Prisen og 111.000 kroner overrakt til instruktøren Fenar Ahmad.

Har begejstret danskerne

Han har begejstret danskerne med sin kun anden spillefilm, actionbomben “Underverden”, der har Dar Salim i hovedrollen.

Production designeren Sabine Hviid modtog Erik Ballings rejselegat på 50.000 kroner.

Prisuddelingens helt store stjerne, skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau, der var blevet udvalgt til at modtage den prestigefyldte Ove Sprogøe Prisen og 30.000 kroner, var dog ikke selv til stede ved uddelingen.

Emmy-vinder frier til sin kæreste midt i takketale på scenen

På optagelse i udlandet

Han er nemlig på optagelser i udlandet, hvor han de senere år har gjort stor karriere, og i stedet havde den populære skuespiller sendt sin mor til at modtage prisen på hans vegne.

I en tale, der blev transmitteret via video ved prisuddelingen, takkede superstjernen dog selv for prisen:

Sådan gik det Nikolaj Coster-Waldau til Emmy-uddelingen

– Jeg blev meget overrasket, da jeg fik beskeden om prisen. Ove Sprogøe er en helt for mig og mange danske skuespillere, og jeg voksede op med alle hans præstationer.

– Og at se hans arbejde er stadig en stor inspirationskilde for mig. At få denne pris oven i mit 25-års jubilæum som skuespiller gør mig virkelig lykkelig, sagde han.

Del din kommentar

Forsiden lige nu