Nikolaj Lie Kaas: Mine forældres selvmord har gjort mig til en overlever

fredag d. 12. oktober 2012 kl: 15. 25 Af: Kendte.dk NY
 

Begge forældre begik selvmord og det har gjort Nikolaj Lie Kaas til den overlever og fighter han er i dag
 

Nikolaj Lie Kaas fortæller at han er en overlever. – Foto: Privat (facebook)

 

  SE STORT BILLEDE GALLERI I BUNDEN MED BLA. DIRCH PASSER!

 

Handymand eller Dirch Passer
Den 4 dobbelte Robert vinder – Den sidste for hans rolle som Dirch Passer, siger selv at han ville være en god hændværker – eller rettere en handyman, men vi kender jo alle den folkekære skuespiller som tog alle med storm da vi så ham på det store lærred som Dirch Passer.

Dirch, datteren & de glemte filmruller

 

Alsidig skuespiller
I øjeblikket er han aktuel i serien ‘forbrydelsen’ som en hård PET agent, samt i biograf filmen “sover Dolly på ryggen” hvor han spiller “Gordon Dennis” – Nikolaj har et skuespillergen som gør at han kan spille alt fra sjove roller som i hans seneste film, og til de seriøse roller som feks. i “forbrydelsen”. – Han selv er klar over at det er et privilegium ikke at være sat i bås som enten ‘Bad guy’ eller den blide mandsperson som kun kan spille roller der bygger på romantik.

 

Har det ikke fra fremmede
Skuespillergenet har han ikke fra fremmede, hans mor den smukke Anne Mari Lie, var selv en stor dansk skuespiller i datidens Danmark. Hun havde roller og en personlighed som gjorde hende til en af danskernes darlings, og det var ikke mindst hos det mandlige publikum. For Anne Mari Lie kunne sagtens finde på at stille op til mere eller mindre nøgne fotosessions, og den yderst veldrejde kvinde havde et blik som kunne fange enhver mands opmærksomhed.

 

Nikolas far, en anden skuespiller som desværre ikke er iblandt os i dag, var Preben Kaas, en mand som brændte ligeså meget for livet på de skrå brædder som Nikolaj han gør i dag. Preben og Anne mødte hinanden i 1970, rejste straks efter til USA hvor de giftede sig i casino mekka’et Las Vegas. Forholdet var dog ikke en dans på roser for skuespillerparret, og efter de flere gange var gået fra hinanden, fik det sin afslutning for alvor i 1978. Preben flyttede ud af huset i Rødovre, og Nikolaj blev boende i huset sammen med sin mor.

 

Husker ikke sin far
Nikolaj fortæller at han i dag ikke har ret mange minder om hans far, udover at han har set ham på tv. Nogle familiebilleder er det eneste som han har med sin far og ham. Preben Kaas valgte samme udvej som Anne Mari Lie.. – Selvmord!

 

Forældrene begik selvmord
Preben havde kredsløbs problemer i sine ben, men grundet hans stædighed og stolthed som skuespiller ville han ikke lade sig indlægge da han ville færdiggøre sit julekalender projekt i city 2 i Tåstrup. – Det kostede formentligt skuespilleren muligheden for behandling så han kunne have reddet sine ben, og derved livet, men som nu var så ilde tilredt at en amputation var den eneste udvej. Preben tog valget at sætte sig bag rattet i sin volvo den 27 Marts 1981, og kørte i vandet ved kalkbrænderihavnen hvor politiet bjærgede hans bil efterfølgende, med liget af Preben Kaas.

 

Nikolaj måtte 6 år senere i 1987 også undvære sin mor, efter hun valgte at tage sit eget liv. Anne Mari var plaget af frygtlige rygsmerter efter en diskusprolaps, og det blev til sidst for meget, og hun valgte at efterlade sig sin søn den dengang kun 16 år gamle Nikolaj Lie Kaas.

 

Reservemor
Anne Mari Lies gode venninde Hanne Eriksen tog herefter den 16 årige dreng til sig, og han voksede op med masser af kærlighed fra moderens venninde. Nikolaj har udtalt tidligere at Hanne redede hans liv da han var allemest sårbar, men stadig er der et hul i skuespillerens hjerte.. At hans mor kunne forlade ham kan han stadig den dag i dag ikke kan forstå fornemmer man.

 

En overlever
Denne start på livet har gjort ham til den person han er i dag fortæller han.. Han kastede sig ud i livet med ‘dødsforagt’ og det har gjort ham til den fighter og overlever som han er i dag.

 

Nikolaj Lie Kaas er i dag 39 år og lever sammen med sin kone skribenten Anne Langkilde, som han har to døtre med. Esther på 6 år og Gerda på 1 år.

 

SE BILLEDEGALLERIET MED BLA. FOTOS AF NIKOLAJ SOM LILLE SAMMEN MED DIRCH PASSER:

Far og søn lander roller i ny Afdeling Q-filmatisering

 

 

Del din kommentar

Forsiden lige nu