NOAH klar med ny single

fredag d. 14. oktober 2016 kl: 17. 18 Af: Elo Christoffersen
noah_fotocredits_mortenjerichau
NOAH er ude med en ny single og senere kommer det nye album. Foto: Morten Jerichau.

Sangen ’Kære Mor’ har været flere år undervejs. Faktisk har Troels Gustavsen skrevet teksten flere gange, men papiret er altid blevet krøllet sammen og smidt ud. Det ændrede en opsang fra Gustavsens barndomsidol på, da de to mødte hinanden under optagelserne til Toppen Af Poppen. ’Kære Mor’ er ude i dag.

Turen til Samsø med musikprogrammet, Toppen Af Poppen, blev skelsættende for Troels Gustavsen og tilblivelsen af NOAH-sangen ’Kære Mor’. I selskab med syv andre danske musikere, fik Gustavsen nemlig åbnet op for tanker og refleksion over sin oplevelse med sin fars pludselige død – og ikke mindst eftertiden, alene med sin mor.

– Det var en tid hvor det var svært at rumme andre end sig selv, og det påvirkede mit og min mors forhold markant, fortæller Gustavsen om en periode i sangerens unge år, hvor paraderne var oppe, for at skjule sorgen og for at komme videre. Og paraderne har aldrig helt lagt sig:

– Vi gled fra hinanden – og den dårlige samvittighed over ikke at have været stærkere eller været der for hende, har siddet i mig lige siden, og jeg har tit ønsket at jeg kunne gå tilbage til mine teenageår og ændre det. ’Kære Mor’ er ikke en sang om hvor ulykkelige tingene kan være. Den er en trøst om, at jeg anerkender min mor for alt hun skulle stå igennem og min måde at sige: Jeg så dig! – du vil altid være min mor – og jeg elsker dig for alt du har gjort for os, uanset hvad.

NOAH om brud: -Det kan godt være en belastning at være to

“Rejs dig op og kom videre”

Gustavsen har længe villet skrive ’Kære Mor’, men papiret er altid blevet krøllet sammen og endt i papirkurven. Der skulle en opsang fra Peter A.G. til, under optagelserne på Samsø, før Gustavsen fik gjort tanke til handling. Gnags og A.G.’s musik fyldte meget i Gustavsens barndomshjem og NOAH-sangeren tog A.G’s ord til sig, hvilket der er en soleklar reference til i linjen:

– Jeg hører en stemme sige: Rejs dig op og kom videre!”.

Sangen rummer håbet, lyset og optimismen, når verden vælter – og det er dét Gustavsen vil give videre til lytteren.

Nyslået soloartist: -Det kan være ret ensomt

NOAH er fast leverandør af dansksproget pop fra allerøverste hylde og de ærlige tekster løftes af sangerens helt unikke klang, der gør at man aldrig i tvivl, om man hører en NOAH sang, på sin radio. Dette efterår har danskerne for alvor fået sat ansigt på den unge mand bag NOAH, der siden 2012, har givet os nogle af landets største hits på dansk.

’Kære Mor’ er ny single fra NOAH’s kommende andet album, som udsendes senere dette efterår – et efterår, som desuden også byder på ekstrakoncerter og udsolgte shows landet over. NOAH gæster DR Koncerthusets Koncertsal i foråret 2017 og her meldes nu om få billetter.

Del din kommentar

Forsiden lige nu