Nu er traileren her: EM-miraklet i 1992

fredag d. 26. juni 2015 kl: 19. 00 Af: Elo Christoffersen
 

Gidseldrama med dansk fotograf bliver til spillefilm

I dag er det præcis 23 år siden, at det danske fodboldlandshold fuldendte miraklet ved EM i fodbold. Ny film om sommeren 1992 får premiere til august.

En varm sommerdag for 23 år siden – den 26. juni 1992 – leverede det danske fodboldlandshold miraklet ved EM i fodbold i Sverige og vandt finalen over stormagten Tyskland.

Og på dagen 23 år senere er traileren nu klar til filmen “Sommeren 92”, der skildrer en mand (landstræner, red.), der mod alle odds samlet et hold og en nation.

Landstræner Richard Møller Nielsen (Ulrich Thomsen) kæmper en ulige kamp med et splittet hold, der nægter at spille efter hans taktik. Ingen forstår, hvad han vil, hverken spillerne eller pressen – kun hans kone Jonna forstår ham.

Game of Thrones-stjerne i dansk drama: -Seriens succes har åbnet døre

Han er Danmarks mest udskældte mand, og det ser sort ud. Men i sommeren ’92 får Richard en uventet chance, og pludselig er holdet på vej til EM i Sverige. Med i bagagen følger de interne konflikter, uenighederne og de personlige udfordringer, men Richard er overbevist om, at de sammen kan gøre det umulige.

Filen får premiere i de danske biografer den 27. august. Se traileren til filmen øverst i artiklen…

Del din kommentar

Forsiden lige nu