Ny bro opkaldes efter Kronprinsesse Mary

torsdag d. 10. december 2015 kl: 9. 46 Af: Elo Christoffersen
 

Den kommende bro over Roskilde Fjord skal bære et kongeligt navn: Kronprinsesse Marys Bro.

Navnet blev fundet efter en konkurrence, hvor 447 borgere deltog. 43 foreslog, at broen skulle navngives efter Kronprinsesse Mary, og det blev bakket op af dommerkomitéen.

– Det er et flot navn til en bro, og det er jo lidt sjovt, at Kronprinsesse Marys Bro nu kommer til at ligge ved siden af en Kronprins Frederiks Bro, selvom det er en tidligere Kronprins Frederik, den gamle bro i Frederikssund er navngivet efter, sagde Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt på et pressemøde, hvor navnet for den kommende bro blev afsløret.

Tradition for kongelige navne

Der er tradition for, at broer enten får et navn, der angiver deres geografiske placering, eller at de får et kongeligt navn. Det er dog efterhånden nogle år siden, at kongefamilien har præget landkortet på den måde. Sidst var det i 1963, da broen over Guldborgsund blev navngivet Frederik d. IX’s bro.

Kronprinsesse Mary må træde til: Frederik tvunget til afbud Kronprinsesse Mary i sorg

Vinderen blev udvalgt ved lodtrækning, og det blev Rasmus Olssen, som er skolelærer i Frederikssund. Han fik blomster og en gavecheck på 5.000 kroner overrakt af Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang firesporet motortrafikvej syd for Frederikssund. Det forventes, at broen åbner for trafik i 2019.

Del din kommentar

Forsiden lige nu