Ny på toppen: Her er de 20 mest solgte plader i USA

lørdag d. 25. august 2018 kl: 15. 07 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

The Eagles står for det bedst sælgende album nogensinde i USA, viser tal fra den amerikanske pladeindustri.

Som du måske nu ved, er den afdøde verdensstjerne Michael Jackson ikke længere på tronen som bedst sælgende kunstner inden for musikken i USA. Den plads har de støvede country rock-gutter fra The Eagles nu overtaget.

Kvindelig rocklegende indtager Danmark

Det blev afsløret mandag, da salgslisten endelig blev opdateret med de nyeste tal fra forbundet for USA’s pladeindustri (RIAA). Pladen er en opsamlingsplade, der hedder Their Greatest Hits 1971-1975.

RIAA offentliggjorde sidst salgstallene for Eagles’ opsamlingsalbum tilbage i 2006. Tallene for “Thriller” blev opdateret sidste år. Thriller er relevant, fordi den plade i adskillige år har ligget på en solid førsteplads.

Kontroversiel musiker giver koncert i Danmark: Ansatte på spillested er forargede

– Vi er taknemmelige over for vores familier, vores administration, vores mandskab, over for folk i radioen og mest af alt over for vores loyale fans, der er blevet hos os gennem 46 år med op- og nedture. Det har været noget af en tur, siger The Eagles-medlem Don Henley i en udtalelse.

Kan du til gengæld gætte, hvem der ellers er at finde i top-20 over bedst sælgende plader i USA? Klik dig gennem galleriet over artiklen og se.

Del din kommentar

Forsiden lige nu