Ny serie: Chili Klaus indtager Norden

fredag d. 9. september 2016 kl: 6. 59 Af: Elo Christoffersen

Fra mandag 19. september er der ny programserie på TV 2 FRI, 'Chili Klaus indtager Norden', hvor Chili Klaus rejser til de nordiske lande i selskab med en kendt dansker.

I hvert program – der er otte i alt – tager Chili Klaus en kendt dansker med på tur i Norden for at finde ud af, hvad vi har til fælles med vores nordiske brødre og ikke mindst for at smage på en ekstrem og lokal delikatesse, der kan få selv en hårdfør chili-spiser til at synke en ekstra gang.

De otte er: Jacob Haugaard (Færøerne), Søs Fenger (Sverige), Ghita Nørby (Norge), Søs Egelind (Island), Lasse Rimmer (Grønland), Uffe Ellemann-Jensen (Sverige), Preben Kristensen (Island), og Kaya Brüel (Finland). Chili Klaus er chauffør og vært, mens hans medvært er ’eksperten’, der har et helt særligt forhold til netop det nordiske land, de to besøger.

Første tur går til Færøerne

I premiereprogrammet tager Chili Klaus til Færøerne sammen med Jacob Haugaard, der er halv færing. Da Jacob var barn, blev han hver sommer sendt på genopdragelsestur hos moderens familie på Færøerne, men denne gang er han dog fulgt helt frivilligt med. Sammen med Chili Klaus kører han ud på de natursmukke vindblæste øer, som han elsker så højt. De kigger på fuglefjelde og besøger Jacobs fætter, der byder på ”verdens stærkeste akvavit”.

Turen slutter med den helt særlige færøske delikatesse, ræstfisk med garnatálg, der er halvrådden tørret fisk med en sovs tilberedt af fermenteret fåretarme. Eller sagt på en anden måde, råddent med råddent på. Vil det overhovedet lykkes Jacob og Chili Klaus at få den rådne fisk ned, så de rigtigt kan indtage Færøerne?

Chili Klaus trøstede betjent da hans egen mor døde

Fra YouTube-stjerne til tv-vært

Chili Klaus har med sine vanvittige chili-smagninger for længst slået sig fast som YouTube-fænomen, og den gæve jyde kan også være stolt af sine hundredtusindvis af følgere på de sociale medier, der elsker, når han udsætter kendte personligheder for ’Carolina Reaper’, ’Habanero’ eller ’Dorset Naga’.

Det er første gang, han prøver kræfter med jobbet som tv-vært. Og det gør ikke noget, siger TV 2 FRI-redaktør Nicolai Nybo Hansson – tværtimod:

– Med Chili Klaus får vi en vært, der har fødderne godt begravet i den jyske muld, og som ikke har en masse forestillinger om, hvordan han skal fremstå som vært, simpelthen fordi han ikke har prøvet det før. Han er bare sig selv. En hyggelig fyr fra Jylland, der elsker at tale med mennesker og elsker at spise, og det er det, han gør i programmerne. Der er så god stemning i bilen i alle programmer – uanset om de kører i Finland eller på Færøerne. Og så skal der spises lokale delikatesser, og maden er lige ekstrem for både Chili Klaus og gæst, og det er ret morsomt, siger Nicolai Nybo Hansson.

Chili Klaus kører ræs med Top Gears The Stig

Før sit chili-eventyr og sit eventyr med nordiske delikatesser var Chili Klaus kapelmester for flere revyer, ligesom han har lavet musik sammen med sin ekskone Jette Torp og Finn Nørbygaard.

‘Chili Klaus indtager Norden’ har premiere mandag 19. september kl. 20.40 på TV 2 Fri.

Del din kommentar

Forsiden lige nu