Ny serie: Mig og 80’erne

torsdag d. 14. april 2016 kl: 21. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

DR har fået otte kendte danskere til at fortælle – og ikke mindst vise – hvordan deres liv var i 1980’erne

Otte kendte danskere fortæller deres 80’er-historie på DR K. De giver unik adgang til deres private fotoalbum, og i fire programmer deler de gavmildt ud af anekdoter fra deres vilde ungdom i det ikoniske årti, hvor vi fik Madonna, moviebox og AIDS.

Uffe Holm indrømmer lovbrud: -Jeg gør det aldrig mere

Hvad dansede vi til, hvad gik vi i, hvordan boede vi, og hvad spiste vi i 80’erne? I denne nye udsendelsesrække samler DR K det bedste – og værste fra 1980’erne, i en skøn blanding af musik, historiske perspektiver og personlige anekdoter. DR K tager seerne med en tur ned ad mindernes allé til årtiet, hvor punkere, skulderpuder, afsyrede møbler og den konstante frygt for AIDS var hverdag.

– På DR K vil vi gerne fortælle de vigtige historier, men også de personlige man kan mærke. Og det kan man i “Mig & 80’erne”. De kendte danskere, der åbner deres fotoalbums og deler ud af deres minder, er reflekterede, og deres historier og syn på 80’erne er nye og super interessante. Serien kombinerer det personlige med historiske fakta om en farverigt årti, hvor vi fik Madonna, moviebox og AIDS, siger Thore Vonsek, der er kanalredaktør på DR K.

Fra Blærerøven til BZ-instruktøren

Skuespillerinde Ellen Hillingsøe, blærerøv Mads Christensen, musiker Jimmy Jørgensen, tv-vært Camilla Miehe-Renard, musikproducer Lars (Chief 1) Pedersen og musikeren Dicte fortæller i programmerne om deres ungdomsliv, om den første kærlighed, op- og nedture samt den første walkman.

Niels Krause Kjær og filminstruktør Lotte Svendsen er også med og fortæller om årtiet ud fra to meget forskellige synspunkter. Niels Krause Kjær havde ”for atomkraft”-plakater på sit værelse i provinsen, mens filminstruktør Lotte Svendsen spillede en central rolle i BZ-bevægelsen i København.

Hvert afsnit belyser hver sit tema fra hjemmet til musikken og fritiden samt moden i det farverige årti.

Bibbi og Snif droppet af dommerne: - Det var megasjovt

1980’erne var et årti af kontraster, hvor man enten hyldede fællesskabet og det ikke-kommercielle eller i stedet skruede helt op for budgettet, indrettede sig med solarium over dobbeltsengen og gik til aerobic. Musikgenrerne spændte vidt. Nogle sværgede til den sukkersøde danske pop, nogen til den hårdeste punk, mens andre først fandt deres musikalske ståsted da hiphoppen endelig nåede til Danmark.

Se afsnittene på DR K klokken 20.30 hver onsdag.

Del din kommentar

Forsiden lige nu