Ny teaterforestilling hylder folkekær komiker

torsdag d. 22. oktober 2015 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Dirch Passer hyldes næste år i den nye teaterforestilling “Dirch”. Foto: Erik Petersen/POLFOTO

En ny teaterforestilling, der får premiere næste år, fejrer Dirch Passers 90 års fødselsdag.

Det er 35 år siden, skuespilleren og komikeren Dirch Passer gik bort.

Den 3. september 1980 faldt han om på scenen under Tivolirevyen, og han endte sine dage kun 54 år gammel. Han er blevet kaldt en af Danmarks sjoveste mænd, og på trods af sin død lever han videre i de fleste danskeres bevidsthed.

Næste år ville den folkekære skuespiller være fyldt 90 år, og det fejres nu med den nye stjernebesatte teaterforestilling “Dirch”, der tager udgangspunkt i filmen af samme navn.

Dette vidste du IKKE om Sofie og Roberts forhold

Omdrejningspunktet bliver Dirch og Kjeld

Omdrejningspunktet vil være makkerskabet og venskabet mellem Dirch Passer og Kjeld Petersen, og de to folkekære komikere spilles af henholdsvis komikeren Andreas Bo og skuespilleren Troels Lyby.

– Jeg tror ikke mange tænker på, hvor mega en rock-stjerne Dirch Passer var i sin samtid. Der var ham og så alle andre. Men hvorfor styrede han direkte mod sin undergang? Det glæder jeg mig til at fordybe mig i, siger Andreas Bo om sine rolle.

Sys Bjerre og Robert Hansen på rollelisten

Udover de to hovedrolleindehavere er der flere andre kendte danskere på rollelisten. Sangerinden Sys Bjerre spiller Gitte Hænning, skuespilleren Robert Hansen spiller både Ove Sprogøe og Preben Kaas, mens teaterdirektøren Stig Lommer spilles af komikeren Carsten Bang.

Skuespillerinden og sangerinden Kaya Brüel spiller Sigrid Horne-Rasmussen og Daimi, mens skuespillerinden Mathilde Norholt spiller Judy Gringer og Bente Askjær.

I løbet af sit 54-årige liv medvirkede revykunstneren og komikeren Dirch Passer i mere end 100 spillefilm, 13 teaterforestillinger og en lang række revyer. I 1950’erne tog karrieren for alvor fart, da han optrådte som en del af komikerduoen Kellerdirk Bros med Kjeld Petersen, og det er dette makkerskab, der er i fokus i den nye forestilling.

Dansk skuespillerpar har fået en baby

Teaterforestillingen får urpremiere i Glassalen i Tivoli efter sommerferien næste år, og herefter forsætter den videre rundt i landet i løbet af efteråret og besøger Holstebro, Esbjerg, Aalborg, Aarhus og Odense.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu