Ny udstilling: Olsen-Banden kommer på museum

torsdag d. 10. marts 2016 kl: 16. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Der er godt nyt for hundehoveder, hængerøve og socialdemokrater, skidesprællere og lusede amatører – Egon Olsen og kompagni kommer på museum

Nu kan alle fans af Olsen-Banden godt begynde at øve skældsord som hundehoveder og hængerøve, skidesprællere og elendige amatører. For fra den 18. marts kan man opleve Viborg Museums store særudstilling om de 14 Olsen-Banden-film, der fra 1968-1998 blev den måske største succes i dansk filmhistorie.

Udstillingen bliver lavet på baggrund af Olsen-Bandens eget indre univers. Derfor vil man i udstillingen for eksempel kunne træde ind i Yvonnes stue og sidde ved bordet, hvor så mange af Egons geniale planer er blevet åbenbaret for de tro følgesvende, Kjeld og Benny. På samme vis vil man kunne genkende mange af filmenes højdepunkter gennem filmklip, fotos fra optagelserne, Egon, Kjeld og Bennys kostumer og ikke mindst Yvonnes fine dragter. Hertil kommer en række effekter fra filmene, og mon ikke man også vil støde ind i et pengeskab fra Frank Jäger i Berlin undervejs?

Lusede amatører og skidesprællere: Egons stjålne planer dukket op igen

Bag filmene – og ind i kritikken

Udstillingen tager også gæsten med ind bag filmene og fortæller om deres tilblivelse, men også om den interessante samfundskritik, som de rummer. Ikke mindst med en ret vedholdende latterliggørelse af statens etater. Her får Axel Strøbyes kendte politiuniform naturligvis sin plads.

Elsket forbryderbande fejrer 50 år

Udstillingen bliver Viborg Museums egen produktion, men den tager afsæt i den flotte og meget besøgte særudstilling Mächtig Gewaltig (Skide godt), som Kunsthalle Rostock har haft på programmet i efteråret 2016. Samtidig bidrager Nordisk Film til udstillingen med udlån af filmklip og effekter, ligesom flere af de personer, der var med til at skabe filmenes univers bidrager.

Se billederne herover – der er garanti for nostalgi-trip.

Del din kommentar

Forsiden lige nu