Nye skønne billeder: Royale tvillinger fylder fire

torsdag d. 8. januar 2015 kl: 10. 06 Af: Ritzau Fokus
 
Prinsesse Josephine og hendes tvillingebror, prins Vincent, fylder fire år torsdag.

Prinsesse Josephine og hendes tvillingebror, prins Vincent, fylder fire år torsdag. Foto: Franne Voigt/free

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys yngste børn fylder fire år torsdag. Det fejrer kongehuset med nye billeder af de to guldklumper.

Børn er skønne i alle aldre, siger man. Det er de danske royale tvillinger prinsesse Josephine og prins Vincent et godt eksempel på. Torsdag fylder de to yngste krudtugler i kronprinsparrets børneflok fire år.

I anledningen af den royale børnefødselsdag har kongehuset offentliggjort nye billeder af det charmerende søskendepar.

Se de søde billeder: Danske prinser og prinsessers første skoledag

Billederne stammer fra kronprinsparrets sommertogt til Grønland i august sidste år. Med på turen var desuden tvillingernes ældre søskende, prins Christian og prinsesse Isabella.

På billederne, som er offentliggjort på Kongehuset.dk, boltrer de livlige tvillinger sig i den grønlandske sne og om bord på Kongeskibet Dannebrog.

Det var første gang, børnene oplevede den grønlandske natur. Men tvillingerne har begge fra dåben haft en særligt tilknytning til det grønlandske folk. Begge børn har nemlig – ud over deres danske navne – også et grønlandsk navn.

Prins Vincent hedder således Minik, som er et populært grønlandsk drengenavn, der i følge Navnebetydning.dk blandt andet kan betyde spæk på grønlandsk. En anden tolkning af ordet kan være “tørstig efter brystmælk”.

Prinsesse Josephines grønlandske navn, Ivalo, er først og fremmest navnet for en slags senetråd, der traditionelt blev fremstillet af sener fra især narhvale. Navnet hævdes dog også at kunne betyde både “sommerfugl”, “lillesøster” eller “lille bølge”.

Prinsen og prinsessen kom til verden den 8. januar 2011 på Rigshospitalet i København og er henholdsvis fjerde og femte arving til den danske trone.

Dobbelt fødselsdag på Amalienborg: Royale tvillinger fylder syv år

Se alle billederne af de bedårende fødselsdagsbørn her.

Newspaq

Del din kommentar

Forsiden lige nu