Nye oplysninger: Fredag holdes en ceremoni for Prins Henrik

torsdag d. 15. februar 2018 kl: 15. 28 Af: Matias Mortensen og Ritzau Fokus

Det er almindelige værnepligtige, der i døgndrift vogter prins Henriks båre, til han flyttes til slotskirken. Det oplyser Kongehuset på en pressebriefing.

Klokken 13 torsdag holdt Kongehuset kommunikationsafdeling en kort pressebriefing, hvor der blev givet yderligere informationer om de kommende dages markeringer i anledning af prins Henriks død.

Prins Henriks båre blev torsdag kørt fra Fredensborg Slot, og den bliver nu vogtet i Christian IX’s palæ på Amalienborg det næste døgn.

Den bliver vogtet af to militære enheder, der har betydet meget for prinsen – Dannebrog og Livgarden.

Der er helt almindelige værnepligtige, der står døgnvagt ved båren, indtil båren overføres til Christiansborgs Slotskirke. Det er to gardere, to gaster og en sergent.

Se dem her: Sjældne optagelser fra dansk kronprinsebryllup

Fredag flyttes prins Henriks båre så fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke. Det foregår klokken 18 for at undgå myldretiden, da trafikken til dels vil blive afspærret.

Om aftenen vil der være en privat ceremoni i kirken, hvor den kongelige familie vil deltage, og der vil være inviterede gæster fra Henriks nære franske familie.

Privat arrangement

Kongehuset kan ikke oplyse den præcise gæsteliste, da der er tale om et privat arrangement.

Det vil være en kort religiøs ceremoni på omkring et kvarter.

God ven afslører royal hemmelighed: Var på bøssebar med Henrik

Ifølge BT takkede Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby pressen for “en utrolig flot dækning” af prins Henriks død.

Lene Balleby understregede også, at kongefamilien “naturligvis har bemærket den varme, der har været fra folket”.

Del din kommentar

Forsiden lige nu