Anders Agger fylder 60 år

Han er kendt for at vise Danmarks mere skjulte sider, og går i dybden med blandt andet misbrugere, hospice, fængsler og ghettoer

Offentliggjort

Anders Agger har Vestjylland i blodet.

Nuvel, han boede godt nok i en række af sine barndomsår i Juelsminde nær Horsens.

Men han er født i Bøvlingbjerg ved Lemvig, student fra Vestjysk Gymnasium Tarm (VGT), var i praktik på egnens dagblad - og da han slog igennem som dokumentarist, var det med "Heavy Agger - 14 år senere" om en flok ungdomsoprørere i en lille vestjysk by.

Senere er hans fokus blevet mere lands- og verdensdækkende.

Indefra med Anders Agger

Mange danskere i både større og mindre byer vil genkende hans rolige stemme, der ledsager programmerne.

Især har han gjort sig bemærket med "Indefra med Anders Agger" og rejsereportagerne med den faste kollega, Anne Hjernøe.

Anders Agger fylder 60 år den 23. oktober. Det fejrer han med en ny sæson af netop "Indefra".

Her følger han blandt andet Reden i Aarhus, et værested for udsatte. Et gennemgående tema i programmerne har været at vise de mere skjulte sider af Danmark. 

Centre for misbrugere, hospices, fængsler og ghettoer har Anders Agger været forbi.

I mange år trillede Anders Agger rundt i sin sportsvogn i Ringkøbing, hvor han boede fra 1998 til 2022. I dag bor dokumentaristen i Aarhus.

Fc Midtjylland

Programmet har været en jobmæssig fast følgesvend for ham i mange år.

Den aktuelle sæson er nummer 13 af slagsen, så på den måde er Anders Agger en produktiv herre, der udkommer med en ny omgang "Indefra", lige efter at sidste afsnit af den seneste rejseprogramrække med Anne Hjernøe, denne gang i Afrika, er rullet over skærmen. 

Anders Agger har i en del år været en af Ringkøbings mere profilerede beboere. Det var ikke et uvant syn at se dokumentaristen komme drønende i sin smarte sportsvogn ved byens smukke udsigt til vandet.

Men nu er han flyttet til Aarhus i en bolig tæt på fodboldklubben AGF's træningsanlæg, selv om Agger så vidt vides selv holder med FC Midtjylland.

Ikke nemt at rykke

Det var imidlertid ikke nemt at rykke fra det vestjyske, sagde han i 2022 til Aarhus Stiftstidende. Han flyttede til Aarhus med kæresten Lissa, fortalte han.

- Vi elsker begge dette habitat her over alt på Jorden, men nogle gange kan det være godt at prøve at gøre noget sammen, som ikke altid er det nemmeste. For at holde det hele lidt i live - også hinanden, lød det her.

Powered by Labrador CMS