Dansker-spækket film om Trump klar

"The Apprentice" skildrer historien om, hvordan Donald Trump startede sin ejendomsvirksomhed i 70'ernes og 80'ernes New York med hjælp fra en berygtet advokat

Den dansk-iranske instruktør Ali Abbasis film "The Apprentice", som portrætterer den tidligere amerikanske præsident og nuværende republikanske kandidat Donald Trumps unge dage, fik otte minutters stående ovationer ved verdenspremieren på den prestigefyldte filmfestival i Cannes i maj.

Nu er den klar til det danske publikum.

Første klip

Profile Pictures og Nordisk Film Distribution offentliggør i den forbindelse det første klip fra filmen.

Her ses advokaten Roy Cohn, spillet af Succession-stjernen Jeremy Strong, tage en ung Donald Trump, portrætteret af Sebastian Stan, under sin vinge, efter de møder hinanden i 70'ernes New York.

Lærling i bedrag

- Den indflydelsesrige advokat ser potentialet i den unge Donald og viser sin nye lærling, hvordan man samler rigdom og magt gennem bedrag, intimidering og mediemanipulation, lyder det om handlingen i filmen.

Derudover har Donald Trumps daværende hustru, Ivana Trump, også en central plads i filmen. Parret var gift fra 1977 til 1990 og fik tre børn sammen.

Også danskere med

Rollen indtages af den bulgarske skuespiller Maria Bakalova, der blev Oscar-nomineret i 2020 for sin præstation i den samfundssatiriske film "Borat Subsequent Moviefilm" af Sacha Baron Cohen.

Ali Abbasi har også danskere med på holdet bag "The Apprentice".

Maria Bakalova og Sebastian Stan som henholdsvis Ivana og Donald Trump i 70'erne og 80'ernes New York. (PR-foto).

Uddannet fra filmskolen

Kasper Tuxen er filmens fotograf, Martin Dirkov har komponeret musikken, mens at Olivia Neergaard-Holm og Olivier Bugge Coutté har klippet filmen.

Ali Abbasi er uddannet fra Den Danske Filmskole og udmærkede sig i 2022 med seriemorderfilmen "Holy Spider", der var baseret på virkelige begivenheder.

Trak statuetter hjem

"Holy Spider" var ligesom "The Apprentice" også nomineret til hovedprisen ved filmfestivalen i Cannes, Palme d'Or.

Hovedrolleindehaver Zar Amir Ebrahimi fik en statuette hjem fra Frankrig for sin præstation i filmen.

"The Apprentice" får dansk biografpremiere 17. oktober.,

Powered by Labrador CMS