Dronning Mary modtaget med stil

Blev modtaget med røde og hvide farver inden særlig forstiling

Offentliggjort

Dannebrogs røde og hvide farver oplyste gavlen af et mere end 125 år gammelt teater i brasilianske Manaus onsdag aften.

Det stillestående lysshow i Teatro Amazonas var til ære for dronning Mary, der i forbindelse med et besøg i Brasilien var inviteret til premiere på et teaterstykke om flodfolket i de indre dele af Amazonas. 

Hun ankom til teatret onsdag aften lokal tid, hvor hun blev budt velkommen af guvernøren i delstaten Amazonas, Wilson Lima, der overrakte dronningen en miniaturemodel af teatret i gave.

 Symbol på rigdom

Teatret blev åbnet for offentligheden i 1898 under det såkaldte gummiboom, hvor latex udvundet fra Amazonskovens gummitræer blev sendt fra Manaus til forskellige lande i Europa.

I nutidens Manaus står teatret som et symbol på den rigdom, der blev skabt i regionen på grund af handel mellem Brasilien og Europa.

Teaterforestillingen var sidste stop på dronningens første dag, der begyndte på vandet med en sejltur fra Manaus' havn og ud til der, hvor "floderne mødes" og munder ud i Amazonfloden.

Dronning Mary bliver vist rundt i Teatro Amazonas, inden hun skal se en ny forestilling, der har premiere onsdag.

Miljøkriminaltiet

Et af de overordnede temaer for turen er blandt andet klima. På sejlturen ned langs Rio Negro kunne dronningen med egne øjne se, hvordan klimaforandringerne har sat sine spor i den brasilianske millionby Manaus. 

Vandstanden ved havnekajen er 15 meter lavere end normalt, og flere skibe stod på grund eller snittede kun den smule vand, der lå i kanten. 

Tørken har for alvor sat sit præg ved Manaus, hvor store skibe på nuværende tidspunkt ikke tør sejle ind af frygt for ikke at kunne sejle ud igen.

Skovrydning i Amazonas

Her patruljerer det føderale politi, hvor det forsøger at bekæmpe miljøkriminalitet, der hærger i regionen. 

Det inkluderer blandt andet afskovning i regnskoven i Amazonas. Siden Brasilien begyndte at monitorere skovrydning i 1988, er der blevet ryddet omkring 17 procent af det oprindelige areal. 

Det svarer til mere end 800.000 kvadratkilometer, hvilket er på størrelse med Tyrkiet.

Dronning Mary blev modtaget af guvernøren for delstaten Amazonas, Wilson Lima, da hun ankom til Teatro Amazonas i Manaus.
Powered by Labrador CMS