Kendte ansigter i nyt DR-drama, som får premiere på gigantisk festival

torsdag d. 18. januar 2018 kl: 16. 20 Af: Ritzau Fokus og Jesper Werge, jw@kendte.dk

Flere kendte skuespillere er med - blandt andre Sofie Gråbøl, Connie Nielsen og Carsten Bjørnlund - i "Liberty", der er baseret på Jakob Ejersbos roman. Den nye DR-serie er blevet udvalgt til filmfestivalen i Berlin.

DR’s nye dramaserie, “Liberty”, får verdenspremiere på den internationale filmfestival i Berlin.

Det annoncerer DR på sin hjemmeside og tilføjer, at verdenspremieren finder sted i den tyske hovedstad mellem 15. og 25. februar, hvor festivalen løber af stablen.

Med den forestående visning af de to første afsnit af “Liberty” er det således anden gang, at en DR-dramaserie er udtaget til at blive fremvist på den anerkendte filmfestival.

Får international anerkendelse

– For tre år siden var vores dramaserie “Bedrag” udtaget til Berlin, og jeg er ovenud stolt over, at vi i DR nu igen får international anerkendelse for vores stadige og langsigtede fokus på tv-drama, siger DR’s kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, til dr.dk.

Forrygende spillefilm om en forfærdelig opvækst

“Liberty” er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn.

Jacob Ejersbo – der døde som 40-årig i 2008 – var også manden bag “Nordkraft”, der er blevet filmatiseret med stor succes.

Handlingen udspiller sig i Tanzania i slutningen af 1980’erne, hvor to danske familier er udstationeret.

Kendte stjerner på rollelisten

Serien centrerer sig blandt andet i kollisionen mellem idealisme, kulturelle forskelle og lokal modstand, skriver DR.

Sofie Gråbøl hylder her legendarisk instruktør

På rollelisten er blandt andre Arvingerne-skuespilleren Carsten Bjørnlund, Forbrydelsen-stjernen Sofie Gråbøl og den danske Hollywood-skuespillerinde Connie Nielsen.

Det er kun få tv-serier, som har fået verdenspremiere på festivalen, og blandt de eksklusivt udvalgte har været den prisvindende serie “House of Cards”.

Del din kommentar

Forsiden lige nu