Obama hædrer George Lucas

torsdag d. 4. juli 2013 kl: 16. 53 Af: Ritzau Fokus
 

George Lucas tildeles The National Medal of Arts af præsident Barack Obama for filmsagaen Star Wars. Her ses ham med sin kone. Foto: AP / POLFOTO

George Lucas bruger formue på kaffekæde

George Lucas tildeles The National Medal of Arts af præsident Barack Obama for filmsagaen Star Wars.

De fleste har på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med filmene om Indiana Jones eller de legendariske Star Wars-film.

Og nu får manden bag filmene, manuskriptforfatter, filmskaber og instruktør, George Lucas, en af de fornemmeste anerkendelser i USA.

Præsident Barack Obama overrækker ham nemlig The National Medal of Arts. Den store ære begrundes af præsidenten i en erklæring:

– Ved at kombinere kunsten storytelling med grænseløs fantasi og cutting-edge teknikker, har Mr. Lucas transporteret os til nye verdener og skabt nogle af de mest elskede og ikoniske film i historien, lyder det fra Barack Obama ifølge Toronto Sun.

Da den første Star Wars film så dagens lys i 1977 var teknologien bag de mange special effects helt uden sidestykke i filmbranchen.

Men at George Lucas har skabt så historiske og banebrydende film, er bestemt ikke en selvfølge. Faktisk ville han være racerkører, men en voldsom ulykke satte en stopper for dén drøm og fik ham i stedet til at vende blikket mod filmverdenen. En beslutning som glødende Star Wars-fans verden over kan prise sig lykkelige for.

George Lucas far for første gang som 69 årig

The National Medal of Arts overrækkes i det Hvide Hus den 12. juli og bringer Lucas i fornemt selskab. Tidligere modtagere tæller nemlig både Meryl Streep, Al Pacino og Bob Dylan.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu