Obama hylder amerikansk rapper

søndag d. 17. januar 2016 kl: 22. 00 Af: Ritzau Fokus

Barack Obama fik et svært dilemma, da han skulle vælge mellem to af tidens mest populære rappere.

Kendrick Lamar trak det lange strå i kampen om præsidentens gunst.

Kendrick Lamar trak det lange strå i kampen om præsidentens gunst. Foto: Rich Fury/RICH FURY/INVISION/AP

Det har altid været et yndet diskussionsemne blandt hiphopfans, hvem der var skarpest på mikrofonen. Tænk bare på rivaliseringen mellem Tupac og The Notorious B.I.G. i 90’erne eller fejden mellem East Coast-rapperne Jay Z og Nas.

Nu er selveste præsident Barack Obama så blevet trukket ind i en lignende diskussion om to af tidens mest populære hiphop-musikere.

Obama kommer til Danmark

Præsidenten svarede nemlig på spørgsmål fra almindelige amerikanere via Youtube, og her blev han bedt om at vælge mellem Drake og Kendrick Lamar.

– Jeg er nødt til at tage Kendrick. Jeg synes, at Drake er en fremragende entertainer. Kendrick, hans tekster og hans seneste album er enestående. Efter min mening er det det bedste album sidste år, svarede Obama ifølge magasinet Rolling Stone.

Obama har tidligere fortalt, at hans favoritsang i 2015 er “How Much a Dollar Cost”, der netop stammer fra Kendrick Lamars seneste album “To Pimp a Butterfly”.

Præsidentens forkærlighed for hiphop-genren, der ofte har et beskidt sprog og kontante fortællinger om gadelivet, har tidligere rejst øjenbryn hos konservative grupper i USA.

Obama forhandler med Netflix om eksklusiv produktion

I 2011 kritiserede flere af dem ifølge ABC News, at Michelle Obama havde inviteret rapperen Common til et poesiarrangement i Det Hvide Hus, fordi de mente, at Common i sine tekster havde opfordret til vold mod politiet.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu