Kendte kvinder dyster i stor konkurrence

mandag d. 2. oktober 2017 kl: 7. 02 Af: Elo Christoffersen
Økotober
Ann Grete Nørgaard, Annette Heick og Lotte Friis deltager i en øko-konkurrence. Pressefoto.

Vild med dans-darling får et tiltrængt spark bagi, håndboldspilleren vil vinde, og sangeren lover, at det bliver sjovt - og langt fra helligt - at deltage i den nye stor øko-dyst, Øktober

Hvis du vil undgå sprøjtegift i din mad, krop, drikkevandet og naturen, så skal du købe økologisk.

Det er hovedbudskabet i Danmarks Naturfredningsforening og Coops nye store kampagne Øktober.

For at inspirere danskerne til at putte flere øko-varer i indkøbskurven har tre kendte kvinder sat et mål for hvor meget økologi, de selv vil købe i løbet af oktober.

De konkurrer samtidig om, hvem der kan få flest medspillere på sit øko-hold.

Fra elitesvømmer til DR: Hun bliver ny radiovært

– Jeg har længe gerne villet købe mere økologisk. Og som holdkaptajn i Øktober får jeg det spark i røven, jeg har brug for, siger Lotte Friis, der er tidligere topsvømmer og vild med dans-deltager.

– Det er måske lidt besværligt at skulle til at købe økologi, men det er egentlig noget, jeg synes, alle burde gøre, siger hun i en pressemeddelelse.

Det må ikke blive helligt

Sanger og konferencier Annette Heick køber i forvejen meget økologi.

– Jeg går meget op i, hvad jeg køber. Især med fødevarer. Der tænker jeg virkelig over, hvad, jeg putter i kurven, siger hun og understreger, at det endelig ikke må tage overhånd:

– Det bliver sjovt. Jeg kan godt lide økologi, men jeg er ikke hellig. Der skal også være plads til at spise, det man har lyst til.

Idealist med vindermentalitet

Håndboldspilleren Ann Grete Nørgaard har det mest ambitiøse mål: Alt, hvad hun køber af mad og drikkevarer i oktober, skal være økologisk.

Her er værterne til stort juleshow

– Jeg vil gerne bidrage til en verden, hvor vi er mere bevidste, om de valg vi træffer. I Danmark har mange af os overskud til at tænke på miljøet, og det vil jeg gerne stå i spidsen for, siger Ann Grete Nørgaard og slår fast, at hun vil vinde øko-dysten.

Det er ikke lykkedes Kendte.dk, at få en kommentar fra Annette Heick og Lotte Friis.

Del din kommentar

Forsiden lige nu