Ole Olsens overmand har kørt sin sidste runde på speedway-ovalen

mandag d. 16. april 2018 kl: 17. 34 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Ivan Mauger er død mandag den 16. april - efter i flere at have lidt af demens. Den karismatiske speedwaykører havde mange drabelige dueller med Ole Olsen - men han bliver huset som en sand gentleman.

Ivan Mauger er død mandag den 16. april – og dermed er en af New Zealands største sportsfolk nogensinde gået bort i en alder af 78 år.

Det betyder også, at danske Ole Olsen har mistet sin absolut største konkurrent på den slaggerbelagte oval gennem tiderne.

Præsident er pludselig død

For den konkurrence, som i disse år pågår mellem Cristiano Ronaldo og Lionel Messi lige nu om verdensherredømmet i fodbold, den minder faktisk meget om den, som i 1970’erne foregik inden for speedway – og som også trak overskrifter i verdenspressen.

Har sat en rekord i speedway-sammenhæng

Dengang stod kampen mellem danske Ole Olsen og new zealandske Ivan Mauger – og det blev en kamp, som sidstnævnte kørte mest sejrrigt ud af.

Med seks individuelle VM-titler har Ivan Mauger nemlig rekorden inden for speedway, hvor Ole Olsen må “nøjes med” tre. I dag deles rekorden dog med svenske Tony Rickardsson.

Det bølgede frem og tilbage mellem de to.

Ivan Mauger – der er syv år ældre end danskeren – lagde ud med at vinde sine tre første VM-guldmedaljer i 1968, 1969 og 1970.

Kæmpede om guldet i flere år

I 1971 trak Ole Olsen imidlertid det længste strå og henviste Mauger til andenpladsen, der så tog revanche og vandt i 1972.

Her blev Ole Olsen nummer tre efter at have styrtet i et af de fem løb. De resterende fire vandt han og fik dermed 12 point, hvilket var et for lidt til at komme med i omkørslen om sejren.

I 1973 blev blev Mauger toer og Olsen firer, og året efter blev Mauger igen toer, mens Olsen endte helt nede på en 15. plads – igen efter et styrt.

I 1975 vandt Ole Olsen sit andet mesterkab – og faktisk skulle Ivan Mauger helt frem til 1977 for at hente sit femte mesterskab.

De to hentede masser af VM-titler

I 1978 vandt Ole Olsen, inden Ivan Mauger tog titel nummer seks i 1979.

De to speedwaykørere sad med andre ord på tronen i over ti år, og tog tilsammen ni ud af 12 mulige VM-titler.

Ivan Mauger, som blev født i Christchurch i 1939, døde i Australien.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Han havde i flere år lidt af en form for demens og alzheimer. Han vil blive husket som en sand gentleman, skriver websitet Stuff fra New Zealand.

Kilde: Wikipedia.org

Del din kommentar

Forsiden lige nu