Operation X: Gratis arbejdskraft for SU-midler

torsdag d. 26. maj 2016 kl: 16. 00 Af: Elo Christoffersen
 

‘Operation X’ afslører i aften, hvordan udenlandske studerende udnyttes af danske virksomheder.

Antallet af udenlandske studerende, der hæver den danske SU-støtte, er steget voldsomt de seneste år. Og det er blevet en særdeles god forretning for danske virksomheder.

I ‘Operation X: Gratis arbejdskraft for SU-midler’ torsdag 26. maj afslører Morten Spiegelhauer, hvordan virksomheder udnytter udenlandske studerende til at arbejde for den halve løn eller helt gratis.

Solen skinner på kendt vejrvært: Gift og skal have barn

Fupkontrakter og underbetaling

Morten Spiegelhauer kommer i kontakt med en række udenlandske studerende, der har været ansat hos to danske virksomheder i Aalborg. De studerende fortæller om fupkontrakter, underbetaling og systematisk snyd af myndighederne. Et muligt bedrag, der kan løbe op i adskillige millioner kroner.

I 2013 slog en EU-dom fast, at et arbejde på ti timer om ugen udløser SU-støtte til udenlandske studerende, hvis de søger om det. ‘Operation X’ afslører med skjult kamera, hvordan virksomheder ”lokker” jobsøgende studerende til at arbejde som underbetalt eller helt gratis arbejdskraft ved at spekulere i denne EU-dom.

TV2 afslører ny satsning: Skal du se med?

Det er et krav, at de studerende skal have et normallønnet job for at modtage SU. Men det er ofte kun på papiret, at det eksisterer, afsløres det i programmet.

Se når Morten Spiegelhauer konfronterer de ansvarlige arbejdsgivere med den ulovlige metode i ‘Operation X’ i aften klokken 20 på TV 2.

Del din kommentar

Forsiden lige nu