Oprah dømmer morder

fredag d. 20. august 2004 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Det har vagt stor opsigt i USA, at den berømte tv-stjerne Oprah Winfrey blev valgt ud som jurymedlem i retssagen mod en drabstiltalt mand. Skeptiske jurister har udtrykt frygt for, at Oprah med sin status kunne komme til at blive for dominerende. I går faldt dommen, og Oprah var blandt 11 jurymedlemmer, som fandt den 27-årige skyldig i overlagt mord på en 23 år gammel mand.

Oprah beskriver oplevelsen i retten som “noget af det tristeste jeg nogen sinde har oplevet.” Særligt skal det have ramt tv-stjernen hårdt at måtte se på billeder af offeret. Den 23-årige blev dræbt med syv skud, deriblandt i ansigtet. “Jeg havde problemer med at studere billedbeviserne. Jeg er ikke en person som kan lide at se drab i tv-serier. Hvis der er snak om pistolbrug i en film, så vender jeg mig altid væk,” har Oprah forklaret, efter at have været med til at afsige dommen. “Det er mit personlige valg ikke at se på voldelige film eller læse bøger som handler om vold,” tilføjer hun.

Kendisser opgiver erstatningssag efter Se og Hør-sagen Rapperen Drake sender sms'er til 14-årig kendis-pige: Jeg savner dig så meget

Det påvirker også Oprah, at retssagen drejede sig om en farvet mand, der dræbte en anden farvet person. “Dette handler om en mand, som sandsynligvis blev dræbt på grund af 50 dollar. Den virkelige krig foregår i gaderne hver dag. Unge farvede mænd tager livet af hinanden,” skal Oprah have udtalt.

Oprah var ikke juryformand, og hun hævder at hun gjorde sit bedste for at holde lav profil for ikke at dominere de andre medlemmerne i juryen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu