Oprah Winfrey er verdens mest magtfulde kendis

søndag d. 30. juni 2013 kl: 9. 04 Af: Ritzau Fokus
 

Her modtager Oprah er ærestitel på Harvard University. Foto: AP / POLFOTO

Talkshowværten topper listen som den mest magtfulde berømthed ifølge magasinet Forbes.

Oprah Winfrey er verdenskendt for sine tårevædede talkshows og for sit engagement i velgørenhedssager.

Men nu kan den 59-årige talkshowvært og stifter af tv-stationen “Oprah Winfrey Network” også indtage rollen som den mest magtfulde berømthed ifølge en opgørelse fra magasinet Forbes.com.

Kendisser i rasende brev: Vi vil ikke blot se på!

Oprah Winfrey har dermed toppet listen over 100 berømtheder og har slået den excentriske sangerinde Lady Gaga og filminstruktøren Steven Spielberg, som ligger nummer to og tre.

– Der er ingen andre, som har den slags magt, siger Dorothy Pomerantz fra Forbes.com til nyhedsbureauet Reuters.

– Der er kun tre personer, som har været på vores liste hver gang siden 1999. Det er Oprah, Howard Stern og Steven Spielberg, lyder det videre.

Magasinet Forbes har kåret talkshowværten som den mest magtfulde person i Hollywood på baggrund af hendes tilstedeværelse i pressen, tv og på de sociale medier – ikke på grund af hendes årlige indtjening.

– Hun besidder stadig en enorm magt, som er det, vi ser efter. Hun har taget en tv-station og har omvendt den i kraft af sin vilje, kontakter og evner, siger Dorothy Pomerantz.

Den tidligere talkshowvært står bag tv-stationen “Oprah Winfrey Network”, som blandt andet viser talkshows, dokumentarer og udvalgte film.

Oprah Winfrey tjente ifølge Forbes fra 2012 til juni i år 439,4 millioner kroner, hvilket ikke gør hende til den mest indtjenende berømthed.

Potentiel præsidentkandidat fejrer fødselsdag

I stedet er det Madonna, der med 713,3 millioner kroner kan skrive sig ind i statistikken som årets mest indtjenende kendis.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu