Oscar-vinder: -Frygtede for min familie

tirsdag d. 14. juni 2016 kl: 13. 19 Af: Ritzau Fokus
Jodie Foster måtte i tidlig alder hjælpe sine forældre med at få mad på bordet.
Jodie Foster måtte i tidlig alder hjælpe sine forældre med at få mad på bordet. Foto: Richard Shotwell/RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP
 

Den dobbelte Oscar-vinder Jodie Foster frygtede arbejdsløshed som ung, da det var hendes indkomst, der sikrede familiens overlevelse.

Til flere fornemme gallapremierer har man kunne spotte den amerikanske skuespillerinde Jodie Foster, der i eksklusive kjoler slentrer ned af den røde løber og poserer foran pressens blitzende kameraer.

Livet har dog langt fra altid været en dans på roser for den 53-årige stjerne. I et nyt interview til det svenske medie Aftonbladet løfter hun nemlig sløret for hvordan, hendes barndom og teenageår var præget af flere økonomiske bekymringer og trange kår.

Kloge superstjerner: Se hvem de største genier i Hollywood er

– Jeg blev tidligt den person, som forsørgede min familie. Det blev jeg mærket af, og jeg blev meget stresset, siger Jodie Foster til Aftonbladet og uddyber:

– Jeg var hele tiden bekymret for, at jeg ikke ville få noget job, og at min familie ikke ville klare den.

Fik sit gennembrud som 13-årig

Tingene vendte dog hurtigt for Jodie Foster, der fik sit store gennembrud som 13-årig i Martin Scorseses film “Taxi Driver” fra 1976, der også resulterede i, at hun blev nomineret til sin første Oscar.

I løbet af sin karriere inden for tv og film har Jodie Foster modtaget to Oscar-statuetter, blandt andet for sin medvirken i “Ondskabens Øjne”.

På nuværende tidspunkt er “Anklaget”-skuespillerinden dog primært at finde bag kameraet, og hun har netop instrueret den aktuelle biograffilm “Money Monster”, hvor blandt andre George Clooney og Julia Roberts er på rollelisten.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu