Oscar-vinder springer ud som homoseksuel

mandag d. 30. oktober 2017 kl: 13. 48 Af: Ritzau Fokus og Jesper Werge, jw@kendte.dk

Sex-sagerne buldrer afsted inden for filmbranchen - nu står "House of Cards"-stjernen Kevin Spacey frem og undskylder for at have lagt an på en 14-årig dreng.

Den anerkendte skuespiller Kevin Spacey, der indtager hovedrollen som præsident i hitserien “House of Cards”, undskylder nu for et potentielt sex-overgreb.

Samtidig har den dobbelt Oscar-vinder valgt at erklære sig som homoseksuel.

Indrømmelsen i forhold til sex-overgrebethandler om en episode, der går 31 år tilbage i tiden.

Skuespilleren Anthony Rapp har beskyldt Hollywood-stjernen for at have gjort seksuelle tilnærmelser til ham ved en fest i 1986. På det tidspunkt var Anthony Rapp bare 14 år.

Har lagt sig fladt ned

Den 58-årige Kevin Spacey skriver på Twitter, at han ikke husker mødet med Rapp, som denne beskriver det.


– Men hvis jeg har optrådt, som han siger, så skylder jeg ham en alvorlig undskyldning for at have udvist, hvad der måtte have været en stærkt upassende, beruset opførsel, skriver skuespilleren.

Og Anthony Rapps beskyldning har fået Kevin Spacey til at udtale sig om andre ting i tilværelsen.

Stjerne bliver anklaget for forfærdelige overgreb: Politiet klar med overraskende nyhed

Springer ud fra skabet

– Som de, der er tættest på mig ved, så har jeg i mit liv både forhold til mænd og kvinder. Jeg har elsket og haft romantiske forhold med mænd hele mit liv, og jeg vælger nu at leve som en homoseksuel mand, siger han og tilføjer:

– Jeg ønsker at tale ærligt og åbent om dette, og det begynder med, at jeg tænker over min egen opførsel.

Anthony Rapp, som i dag er 46 år, siger til Buzzfeed, at Kevin Spacey og han i 1986 begge spillede med i forestillinger på Broadway. Dengang var Kevin Spacey 26 år.

På et tidspunkt blev Anthony Rapp inviteret til en fest i Kevin Spaceys lejlighed i New York.

Gjorde seksuelle tilnærmelser

Rapp siger, at han sidst på aftenen var i Spaceys soveværelse og så tv, da Spacey kom “noget slingrende og øjensynligt beruset” og tog fat i ham. Han lagde rapp på sengen og lagde sig oven på teenageren.

– Jeg var klar over, at han gjorde seksuelle tilnærmelser, fortæller han til Buzzfeed.

Rapp siger, at han kort efter gik ud på et badeværelse og derefter forlod lejligheden.

Rapps beskyldninger kommer, efter at Hollywood-filmmogulen Harvey Weinstein er blevet ramt af en lavine af beskyldninger fra over 50 kvinder.

En lavine af sager

De beskylder den tidligere så magtfulde filmmand for sexchikane og grove seksuelle overgreb. Anklagerne omfatter voldtægt.

Weinstein, der er blevet fyret fra sit eget selskab, The Weinstein Company, har været gift to gange og er far til fem. Han afviser anklagerne om overgreb, som er ved at blive efterforsket af politiet i Los Angeles, New York og London.

House of Cards-stjerne: Det har været hårdt efter Spaceys exit

Kevin Spacey har vundet en Oscar-statuette to gange – første gang i 1996 for “The Usual Suspects” og anden gang i 2000 for “American Beauty”.

Han har desuden været med i blandt andet “Seven”, “L. A. Confidential” og naturligvis “House of Cards”. Se mere på Imdb.com.

Del din kommentar

Forsiden lige nu