Oscar vinder tigger penge

onsdag d. 24. juli 2013 kl: 11. 36 Af: Ritzau Fokus
 

Filminstruktøren Spike Lee er en af de seneste i rækken af mere eller mindre etablerede navne, der nu tyer til det såkaldte crowd-funding gennem et Kickstarter-projekt. Foto: Colourbox

Kendt instruktør kritiserer "hvide" Hollywood

Instruktøren Spike Lee har nu vendt sig i retning af sine fans for at skaffe penge til sin næste film.

Det er på kort tid blevet meget populært at bede offentligheden om hjælp til at finansiere nystartede satsninger inden for alt fra brætspil til pladeudgivelser og hæklede halstørklæder.

Hjemmesiden, hvor man kan henvende sig til folk og præsentere sin satsning hedder Kickstarter, og her kan man oprette et projekt og krydse fingre for, at der er nogle ude i cyberspace, som har lyst til at kaste penge efter det.

Læs også: Top Gun-instruktør begår selvmord fra bro

Filminstruktøren Spike Lee er en af de seneste i rækken af mere eller mindre etablerede navne, der nu tyer til det såkaldte crowd-funding gennem et Kickstarter-projekt.

Det er nemlig blevet mere end almindeligt svært at skaffe penge af de traditionelle kanaler i Hollywood, skriver han på hjemmesiden.

– Med den nuværende stemning i Hollywood ser det ikke lyst ud for uafhængige filmskabere. Jeg hader ikke nogen, jeg siger det bare, som det er. Superhelte, tegneserier, special effects i 3D, vi-blæser-hele-planeten-i-stykker-ni-gange-og-flyver-gennem-luften-mens-vi-transformerer-os er bare ikke min ting, skriver han.

Læs også: Will Smith vraget til sin egen film

Derfor vil Oscar vinderen Spike Lee, der før har stået bag film som “25th Hour” og “Inside Man” meget hellere krydse fingre for publikum og sine fans’ generøsitet.

Donerer man 5 dollar (knap 30 danske kroner), får man et lykønsknings-tweet og direkte opdateringer fra filmarbejdet. Finder man den helt store tegnepung og 10.000 dollar frem (knap 60.000 kroner) får man endda også lov at spise middag med Lee samt at tage med ham til en kamp med basketballholdet New York Knicks.

/newspaq/

Del din kommentar

Forsiden lige nu