Oscar-vindere laver film om dansk milepæl

fredag d. 6. marts 2015 kl: 17. 30 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Eddie Redmayne som den kønsskifteoperede Lili Elbe. Foto: Working Title/Instagram

Eddie Redmayne som den kønsskifteoperede Lili Elbe. Foto: Working Title/Instagram

Den Oscar-vindende skuespiller Eddie Redmayne skal spille dansker i filmen “The Danish Girl”

Historien om verdenshistoriens første kønsskifteopererede menneske, den danske modetegner og landskabsmaler Einar Wegener, bliver nu filmatiseret med den oscarbelønnede skuespiller Eddie Redmayne i hovedrollen og den ligeledes oscarbelønnede instruktør Tom Hooper bag kameraet, skriver Berlingske.

Det er første  gang, den nye filmfond Copenhagen Film Fund får en international storfilm til København.

– Lige siden Copenhagen Film Fund blev etableret har vi arbejdet intenst på at få en stor international spillefilm til København. Og siden vi startede fonden og faktisk også længe før, har »The Danish Girl« været på tale. Men det blev først muligt at hente den hertil med realiseringen af Copenhagen Film Fund, hvor vi kunne hjælpe til med finansieringen. Det er altafgørende i dag hvor film og tv-produktioner rykker derhen, hvor der er finansiering at hente, siger Thomas Gammeltoft til avisen.

EGOT: En eksklusiv klub for anmelderdarlings

For Thomas Gammeltoft er det ikke kun ubetalelig international eksponering og branding af København, det vil også give vækst og beskæftigelse til byen.

Historien om Einar Wegener har tidligere været et hjerteprojekt for filmstjernen Nicole Kidman, der både ønskede at spille hovedrollen og instruere, mens blandt andre Charlize Theron, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard og Rachel Weisz efter tur har været i spil som Einar Wegeners hustru Gerda. Alle er dog droppet ud af projektet, da det ikke lykkedes at finansiere projektet.

Nu er Tom Hooper hoppet i instruktør-stolen med Eddie Redmayne, der for nyligt vandt en Oscar for sin rolle som Stephen Hawkins i “Theory of Everything”.

Dansk stjerne bliver medlem af magtfuld Oscar-bestyrelse

Filmen bygger på David Ebershoffs roman om Einar Wegener/Lili Elbe og får premiere den 27. november.

Einar Wegener blev født i 1882 i vejle som mand, men foretrak at klæde sig og leve som kvinde under navnet Lili Elbe. Kønskifteoperationen, verdenshistoriens første, blev udført i 1930 af en tysk læge, og Wegener/Elbe døde i 1931. Det næste menneske, der blev kønsskifteopereret var George William/Christine Jorgensen, der i 1952 blev opereret i København, over tyve år efter Lili Elbes død.

Del din kommentar

Forsiden lige nu