Overvældet vinder af Årets Dirch: -Havde ønsket, min mor kunne have oplevet det

tirsdag d. 14. august 2018 kl: 7. 15 Af: Nicklas Skyum Clausen
X Factor
Anne Louise Hassing, Kaya Brüel, Trine Gadeberg og Sofie Lassen-Kahlke udgør tilsammen Citysingler. Trine Gadeberg kan nu kalde sig årets revykunstner. (Foto: Scanpix)

Skuespillerinden Trine Gadeberg vandt prisen Årets Dirch - prisen, der gives til årets bedste revyskuespiller

Det var en helt vild oplevelse for Trine Gadeberg, da hun søndag aften kunne lade sig hylde som vinderen af Årets Dirch – prisen, der gives til årets bedste revyskuespiller.

Kåringen kommer nemlig ovenpå en sommer, hvor skuespilleren har måttet tage afsked med sin mor.

Det er derfor en både utroligt stolt, men også rørt Trine Gadeberg, der i dag kan reflektere over prisen:

– Humøret er egentlig lidt blandet. Jeg mistede min mor fem dage før, vi havde premiere på revyen, Så jeg blev sgu lidt overvældet på både den ene og den anden måde, siger Trine Gadeberg.

Skuespillerinden havde et utroligt tæt forhold til sin mor, og hun savnede hende naturligvis i salen, da hun på scenen kunne modtage sin pris:

– Jeg havde virkelig ønsket, at min mor havde oplevet det. Hvis jeg havde haft min mor nede i salen, så er det jo et minde, man kunne dele sammen, siger Trine Gadeberg.

Grand Prix-sangerinde har mistet sin mor: - Jeg er i dyb sorg

Som et lyn fra en klar himmel

Trine Gadebergs mor døde kun fem dage inden premieren på Kerteminderevyen.

Det har derfor været en sommer, hvor presset har været ekstra hårdt på revystjernen:

– Det har været en stor byrde og en tung opgave at løfte, når jeg mister sin mor som et lyn fra en klar himmel, siger hun.

Og så meget desto mere er Trine Gadeberg glad for at blive anerkendt for sit hårde arbejde:

– Det er slet ikke til at få armene ned. Det er det bedste, man kan opnå i vores branche – den største anerkendelse, der findes.

Med den tætteste kollega

Udover prisen kan Trine Gadeberg glæde sig over, at hun har skrevet revyen sammen med den bedste kollega, man kan tænke sig.

Hun har nemlig skrevet Kerteminderevyen sammen med sin mand, Kasper Le Fevre. Og at der sættes pris på deres fælles arbejde, luner bestemt:

– Jeg er fantastisk glad for at nogle kunne lide det, mig og min mand havde skrevet, siger Trine Gadeberg.

Danske revystjerner hyldet: Her er vinderne

Der bliver ingen tid til at hvile på laurbærrene for Trine Gadeberg. Hun er nemlig på vej til Esbjerg, hvor hun skal spille med i Esbjerg Revyen.

Derefter byder vinteren og foråret på Mød mig på Cassiopeia, der arrangeres af Folketeatret – og til næste år jubilæumsturné med resten af Citysinglerne.

Del din kommentar

Forsiden lige nu