Özlem langer ud efter “Nærkontakt”: -Han gættede forkert 20 gange

torsdag d. 12. oktober 2017 kl: 11. 49 Af: Elo Christoffersen
Özlem Cekic
-Den clairvoyante gættede faktisk forkert 20 gange, fortæller Özlem Cekic til Kendte.dk. Foto: Vita Korsgaard.

Onsdag rettede Sebastian Klein voldsom kritik mod programmet "Nærkontakt". Nu kommer Özlem Cekic også med kritik.

Tidligere Folketingspolitiker, 41-årige Özlem Cekic, melder sig nu ind i kritikken af Kanal 4-programmet “Nærkontakt”, der blev sendt tirsdag aften.

Özlem Cekic tror ikke på clairvoyanter, hvilket hun under optagelserne også nævnte utallige gange, fortæller hun til Kendte.dk.

Kritikken klippet væk

Men kritikken blev klippet væk:

– Jeg synes de har klippet programmet i en grad, at det virker som om, at de clairvoyanter faktisk gætter rigtigt. Og det er faktisk ikke rigtigt. Da jeg sidder med clairvoyanten, der kan have kontakt til de afdøde mennesker, gætter han faktisk forkert 20 gange, fortæller Özlem Cekic til Kendte.dk og fortsætter:

Lars Rasmussen om Nærkontakt: -De fik kontakt til afdød kammerat

– Til sidst er der ikke flere valgmuligheder og så gætter han rigtigt.

Özlem Cekic er ærgerlig over den måde, som Kanal 4 vildleder seerne på.

Den tidligere Folketingspolitiker har tidligere deltaget i tv-programmer.

Derfor sagde Özlem ja

Om baggrunden for at være med i Nærkontakt siger hun:

– Jeg sagde ja, fordi jeg også har den skepsis over for clairvoyante. Jeg tænker det er fint, så kan jeg også give udtryk for den. Men jeg går også ind i programmet med et åbent sind, siger Özlem Cekic.

– Det der overrasker mig meget er, hvorfor de (Kanal 4, red.) kun vælger at være reklamesøjle for clairvoyant-branchen – og ikke også viser den skepsis, der faktisk var den dag, forklarer Özlem Cekic.

Hun tilføjer, at det virker som om, at produktionsselskabet har haft en skjult dagsorden.

Hun vil ikke tage stilling til, hvorvidt det får konsekvenser for, om hun vil deltage i fremtidige tv-programmer:

– Jeg synes man skal vurdere program til program. Jeg vil nok have en langt større kritisk tilgang til det end før, slutter Özlem Cekic.Tv-koncern uforstående over for kritikken

Programdirektør Anne Garlichs hos Discovery Networks Danmark, der blandt andet står bag Kanal 4, svarer nu på kritikken fra Özlem Cekic. Det skete efter redaktionens deadline. Derfor kan du læse svaret på kritikken i denne artikel.

Onsdag sagde hun blandt andet til Kendte.dk, at de stod uforstående over for Sebastian Kleins kritik:

– Selvfølgelig er der, ligesom med alle andre tv-programmer sket en redigering. Vi skal have 14 timers optagelse ned til et program på 42 minutter, der skal fortælle alle tre medvirkendes historier.

Anne Garlichs tilføjer, at programmet “Nærkontakt” ikke har til formål, hverken at påtvinge eller overbevise nogen om, at der findes noget mere mellem himmel og jord.

– Men faktum er, at der generelt er kommet en øget interesse for det spirituelle blandt danskerne, og i programserien lader vi nogle kendte tilbringe en dag i selskab med tre clairvoyante vejledere for at prøve det på egen krop. Om de vil tro på det de hører og oplever, er fuldstændig deres eget frie valg, forklarer Anne Garlichs.

Sebastian Klein: -Fup, svindel og løgn

Sebastian Klein fortalte onsdag at han var stærk utilfreds med, at clairvoyante i “Nærkontakt” fremstilles som personer, der vitterlig er synske:

– Hvis noget bliver klippet på sådan en måde, så det fremgår som sandhed – og tydeligvis ikke er sandhed, så er det løgn, fortalte Sebastian Klein til Kendte.dk.

– Det er jo en løgn for befolkningen at lave sådan et program, hvor man bevidst klipper det så det ser godt ud – og tager alle vildskuddene væk, sagde han.

Kanal 4 efter kritik: -Det er en helt normal proces

Du kan læse hele interviewet med Sebastian Klein her.

Om Nærkontakt

Nærkontakt er et program på Kanal 4, hvor en række kendte danskere møder tre spirituelle vejledere og får svar på meget personlige spørgsmål om deres nutid, fortid og fremtid.

Del din kommentar

Forsiden lige nu